Novosti

OBAVIJEST GRAĐANIMA U cilju provedbe Programa zaštite divljači, prijavite divljač u naselju ili na javnim površinama komunalnom redarstvu Grada Ivanca

Ponedjeljak

U cilju provedbe Programa zaštite divljači Grad Ivanec je s lovačkim društvima na svom području, Lovačkim društvom Jelen iz Ivanca i Lovačkim društvom Šumski zec iz Margečana, sklopio ugovore.

Potpisivanjem ugovora nastavljena je dosadašnja dobra suradnja Grada i lovačkih društava, a ugovorima je predviđeno hvatanje divljači koja se nađe na javnim površinama u užim dijelovima naselja, osobito lisica i čagljeva, koji u pojedinim slučajevima mogu predstavljati izravnu ugrozu za građane.

Ovim putem pozivamo građane da ukoliko primijete neku vrstu divljači na javnim površinama, u blizini kuća i naselja, isto mogu dojaviti na email: [email protected] ili putem dostupnih alata za prijavu na web stranici Grada Ivanca – Prijavite štetu.

Također, građani prijavu mogu podnijeti i na brojeve telefona komunalnog redarstva Grada Ivanca 492-864 ili 404-881.

Po zaprimljenoj dojavi službene osobe o istome će bez odgode obavijestiti ovlašteno lovačko društvo, ovisno o lokaciji uočene divljači, a stručna služba na odgovarajući će način pristupiti hvatanju divljači.

Podsjetimo, Program zaštite divljači je planski akt, koji osigurava zaštitu divljači na površinama izvan lovišta, a isto je utvrđeno Zakonom o lovstvu.

print