Novosti

Foto: ilustracija – Novo i moderno reciklažno dvorište gradit će se u krugu Ivkoma d.d., koji je Gradu Ivancu dao pravo građenja

NOVA GRADILIŠTA Počinje gradnja reciklažnog dvorišta Ivanec vrijedna 3,19 milijuna kuna

Srijeda

Grad Ivanec otvara nova gradilišta širom svog administrativnog područja. Jučer je u posao na gradnji reciklažnog dvorišta Ivanec uveden izvođač radova, Hidroing d.d. Varaždin, koji će tijekom idućih mjeseci izvoditi radove vrijedne 3,19 milijuna kuna.

Uz predstavnika Hidroinga i Grada Ivanca, uvođenju u posao nazočili su i predstavnici stručnog nadzora i zaštite na radu.

Nositelj investicije je Grad Ivanec, a reciklažno dvorište gradit će se na površini od 5.200 m2 u vlasništvu Ivkoma d.d., koji je Gradu dao pravo građenja.

Sadašnje privremeno reciklažno dvorište u Ivkomu zamijenit će moderno dvorište s pristupnom prometnicom te s oko 2.000 m2 asfaltiranih površina, uređenih po svim propisanim standardima. Raspolagat će sa 49 kontejnera za prihvat neopasnog i opasnog otpada, u koje će građani moći odložiti otpad bez naknade.

Završetak radova očekuje se do kraja godine.

Riječ je o projektu koji se financira iz Kohezijskog fonda EU, pri čemu udio bespovratnih sredstava iznosi 79% ili 2,52 milijuna kuna, dok se preostali dio od 21% ili 670.000 kuna financira iz proračuna Grada Ivanca.

print