Novosti

Više od 500 učenika i roditelja u Ivancu, na upisnoj kampanji Odaberi svoju školu

Četvrtak

Upisna kampanja Odaberi svoju školu, savjetodavni projekt namijenjen učenicima koji ove godine završavaju osme razrede osnovnih škola te njihovim roditeljima, za učenike osnovnih škola Ivanec, Salinovec, Radovan, Klenovnik i Voća (ukupno 168 osmaša) održan je u sportskoj dvorani ivanečke OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

Uz ravnatelje svih srednjih škola s područja županije te predstavnike partnera u projektu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin te Obrtničke komore Varaždin, predstavljanju su nazočili zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, kao i zamjenici gradonačelnika Grada Ivanca Branko Putarek i Čedomir Bračko, koji je ujedno pozdravio sve nazočne u ime grada – domaćina. Zamjenik župana Alen Kišić naglasio je da će za svih 1.833 učenika osmih razreda biti dovoljno upisnih mjesta u srednjim školama Varaždinske županije, koje su ujedno, kao najbolje u Hrvatskoj, prepoznate i na nacionalnoj razini.

Potom su predstavnici svih javnih i privatnih srednjih škola prezentirali specifičnosti svake od njih te se osvrnuli na programe i zanimanja za koja se djeca u njima mogu školovati. Na taj su način učenici na jednom mjestu dobili jasnu sliku o svim programima školovanja na području naše županije, pa će temeljem toga lakše moći donijeti jednu od zacijelo najvažnijih odluka, a to je – kamo se upisati i kakvo zanimanje odabrati. Preporuka svima je da se svakako nastoje školovati za zanimanja koja tržište traži ili odabrati onaj program koji će im biti najbolja podloga za upis studija na jednom od fakulteta.

Budućim srednjoškolcima ove će godine na raspolaganju biti oko 2.200 upisnih mjesta u 14 županijskih škola, što je dovoljno da svaki učenik, od njih 1.833 koliko ih ove godine završava osme razrede, može upisati željeni program. Među njima bit će i 104 učenika koji ove godine završavaju osnovnoškolsko obrazovanje u Ivancu te 27 osmaša iz Osnovne škole Metela Ožegovića u Radovanu.

 

print