Novosti

NAGRADE NAJBOLJIM SPORTAŠIMA I EKIPAMA GRADA IVANCA Najportaši Tomislav Jagić i Sara Bratković!

Ponedjeljak

U petak, 1. srpnja, na terasi Ribičkog doma u Ivancu održana je svečanost proglašenja i dodjele nagrada Zajednice sportskih udruga grada Ivanca najboljim sportašima, ekipama i sportskim djelatnicima za 2021. godinu.

Iako je Skupština ZSU odluku o najboljima donijela još početkom ove godine, tradicionalna zimska svečanost dodjele priznanja i medaljama tada nije održana zbog epidemioloških prilika, već su im nagrade dodijeljene sada, kada su se svi nagrađeni mogli okupiti na svečanosti proglašenja najboljih.

A samo proglašenje, održano u neformalnoj atmosferi na otvorenoj terasi Ribičkog doma, proteklo je u dobrom raspoloženju, uz buran pljesak osvajačima svih medalja, priznanja i nagrada.

Najbolji sportaši i klubovi

Za najboljeg sportaša proglašen je Tomislav Jagić, kapetan i najbolji igrač NK Ivančice i trener kadetske ekipe 2005./2006. Titula najbolje sportašice pripala je Sari Bratković, kapetanici i najboljoj igračici ŽOK-a Ivanec.

Naslov najuspješnije muške ekipe pripada NK Ivančici Ivanec, dok je u ženskoj konkurenciji titulu odnijela prva seniorska ekipa ŽOK-a Ivanec.

Najbolji mladi sportaši su Borna Marušić (RK Ivančica) i Lana Pavlaković (Karate klub). Najbolje mlade ekipe su kadeti ŠRD Ivanec i ženska ekipa ŽOK-a god. 2008./2009.

Mladim perspektivnim sportašima proglašeni su: Antonela Apati (Karate klub), Petar Držaić (RK Ivančica), David Galić (Košarkaški klub Ivančica), Iva Friščić (PK Ivanec), Lea Grudenić (ŽOK), Karlo Jamnić (ŠRD Ivanec), Karlo Kozulić (NK Mladost), Noa Kučej (NK Ivančica) i Lana Ljubić (SŽRK Ivanec).

Posebnu nagrade ZŠU dobili su: Tomislav Levanić (RK Ivančica), Nenad Novak (PK Ivanec) i Gordana Habek (ŽOK Ivanec). Dobitnici zlatnih plaketa: Mirko Ribić (DŠR Salinovec), Josip Šimunek (RK Ivančica) i Božidar Prašnjak (NK Mladost).

Dobitnici Godišnjih nagrada su Željko Geček (ŠRD), Rade Herceg (NK Ivančica) i Kruno Lepoglavec (DŠR Salinovec). Dobitnici diploma su Stjepan Mavrek (RK Ivančica) Ivanec, Mario Rogina (ŽOK Ivanec) i Ivan Strugar (PK Ivanec).

Niševiću Nagrada za životno djelo

Najviše priznanje koje dodjeljuje ZSU, Nagradu za životno djelo za dugogodišnji rad na popularizaciji, unapređenju i promidžbi ivanečkog sporta, primio je Nikola Nišević, za 50 godina rada i djelovanja u sportskim udrugama na području grada Ivanca i to u Društvu sportske rekreacije Ivanec, HPD-u Ivančica, RK-u Ivančica, Ženskom odbojkaškom klubu Ivanec i Planinarskom klubu Ivanec.

Ujedno je sportski novinar Radija Sjeverni FM i bivše Radio Ivanca te suradnik za sport Ivanečkih novina. Za svoj rad primio je brojna priznanja, među njima i Plaketu Grada Ivanca, zatim, najviše priznanje Hrvatskog planinarskog saveza, zlatnu plaketu Zajednice sportskih udruga grada Ivanca, zlatnu značku Partizana Hrvatske i mnoga druga. Aktivan je i u humanitarnim udrugama, a krv za humanitarne potrebe dosad je darovao više od 70 puta.

Nišević je ujedno, u ime svih nagrađenih, zahvalio Gradu Ivancu i Zajednici sportskih udruga koji su i svojom potporom omogućili sportašima i rekreativcima postizanje ovakvih rezultata.

-No, samo marljivim, upornim i samoprijegornim osobnim radom i zalaganjem mogu se postići i izboriti zapaženi rezultati na natjecanjima državnog, međunarodnog i svjetskog ranga. Osobno i dalje ostajem aktivan u sportu, ali pozivam mlade da i oni u sportu ostanu ustrajni i uporni, jer samo tako će doći do cilja koji priželjkuju – poručio je, skupu Nikola Nišević.

Čestitke i zahvale

Čestitke sportašima uputio je i predsjednik ZSU Josip Šimunek.

-Prilika je to i za zahvalu trenerima i volonterima koji osiguravaju da naše sportske udruge nesmetano funkcioniraju. Ove godine naši sportaši već bilježe prekrasne rezultate i mislim da ćemo na kraju ove sezone imati slatke brige u donošenju odluka o najboljim sportašima i ekipama, jer konkurencija će biti velika – naglasio je, među ostalim, Šimunek te uputio i zahvale Gradu Ivancu, Hrvatskom olimpijskom odboru, sponzorima te svima koji doprinose boljitku ivanečkog sporta.

Svima okupljenima obratio se i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te čestitao sportašima, sportskim djelatnicima i svima koji se bave sportom i postižu zapažene rezultate.

-Iako ti rezultati jesu prije svega, osobni, oni svakako doprinose i kolektivnom ivanečkom ponosu i zato možete biti ponosni na sve što ste odradili – naglasio je Friščić te potom sportašima prenio i novosti po pitanju daljnjih ulaganja Grada Ivanca u sport, a što su svi nazočni popratili burnim aplauzom. O tome detaljnije izvještavamo u posebnom članku.

Proglašenju najboljih sportaša i ekipa grada Ivanca nazočio je i Hrvoje Balen, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za poslove lokalnog sporta.

Bravo, Jakove!

Na svečanosti je velikim pljeskom pozdravljen i 8-godišnji Jakov Friščić, koji je proteklih dana u kategoriji kadeta do 8 godina osvojio naslov državnog prvaka, dok je od strane Šahovskog saveza Hrvatske pozvan da reprezentira Hrvatsku na Svjetskom šahovskom prvenstvu u Gruziji, na Europskom prvenstvu u Turskoj te na prvenstvu EU u Austriji.

print