Novosti

DANAS I SUTRA SREDIŠNJE PROSLAVE DANA GRADA IVANCA Večeras plesnjak u parku, zipline i penjačka stijena, sutra Festival zborova, glazba, vatromet

Petak

Danas i sutra Ivanec mnoštvom raznih manifestacija obilježava Dan grada, 24. lipnja.

Na gradskoj špici upravo traje besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi i izvođenje spirometrije, koje za mnoštvo okupljenih građana izvode medicinski djelatnici Udruge oboljelih i liječenih od karcinoma pluća Kaj sad?

Danas poslijepodne na terasi Ribičkog doma Ivanec Udruga Peharček organizira dodjelu medalja i priznanja s 23. ocjenjivanja ivanečkih vina berbe 2021. godine.

U gradskom parku postavljena je zipline i penjačka stijena, koje će djeci i svim ostalim zainteresiranima na raspolaganju biti od danas poslijepodne do nedjelje.

Djeca i mališani, također od danas do nedjelje u prije i poslijepodnevnim te navečer do 21 sat mogu uživati u igri na raznim animatorskim spravama i „napuhancima“.

Iz Kina Ivanec javljaju da će premijera biografskog filma o Elvisu Presleyu večeras početi nešto kasnije od planiranog, točnije, u 19.30 sati.

Planirani koncert Boogie Woogie Combo na Kinotrgu je otkazan zbog bolesti izvođača, no glazbe će biti i to u gradskom parku od 21 do 24 sata. I ne samo glazbe, već i plesa, jer tamo će večeras biti Ivanečki plesnjak, pa svi koji žele zaplesati uz domaće i strane hitove, uz valcer, tango ili na klasična „dva koraka“, večeras će doći na svoje! Dakle, svi večeras na ples u park!

Sutra, u subotu, 25. lipnja, dođite na Ivanečki kotlić i zabavljajte se uz jedinstveni kuharski štimung.

Također, KUD R. Rajter Ivanec u subotu će biti domaćin Smotre zborova „Poleg jedne velke gore“ posvećene poznatom ivanečkom skladatelju i glazbenom pedagogu Rudolfu Rajteru. Zborovi će od 13 sati pjevati širom grada, a u 18 sati će ispred Srednje škole održati zajednički festival, pa pozivamo sve da se pridruže ovoj prelijepoj manifestaciji.

U 18.30 u župnoj crkvi Ivanec bit će svečana misa u čast sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Ivanca, koju će predvoditi župnik vlč. Kristijan Stojko.

U večernjem dijelu programa sve okupljene će od 20 sati zabavljati tamburaški sastav Svita. Oko 22.30 slijedi tradicionalni vatromet u čast Dana grada, a nakon toga koncert Đanija Stipaničeva. A nakon njega, do sitnih sati, ponovo tamburaši Svite.

Sva djeca koja dođu u park u subotu i nedjelju prijepodne moći će razgledati izložbu malih životinja Društva Fauna; usto očekuju ih i zanimljivi doživljaji i pokusi koje za njih priređuje Tinker Labs, dok će posjetiteljima gđa Nada Posavec na jednom štandu prikazati svoje cvijeće.

Službeni program Dana grada završava u nedjelju, 26. lipnja. Toga dana u Salinovcu je na rasporedu 10. malonogometni turnir Drago Ribić – Riba.

Na vrhu Ivančice bit će tradicionalna sveta misa u povodu blagdana sv. Ivana Krstitelja, a uz mnoštvo planinara i izletnika, toga dana na vrh Ivančice pješice kreće i gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem.

Svima dobru zabavu!

print