Novosti

Na oduševljenje domaćina i gostiju, održan prvi Ljetni „Ivonjski fašink“

Četvrtak

U nedjelju, 19. lipnja, po prvi put u Ivancu je u organizaciji Društva prijatelja narodnih običaja Maska održan Ljetni „Ivonjski fašink“.

U prvoj ljetnoj ivanečkoj fašničkoj povorci sudjelovalo je 150 maškara, a domaćinima su se pridružila i sljedeća gostujuća društva: Međimurske krave iz Novog Sela na Dravi, Udruga Pingo iz Cestice, Turistično etnografsko društvo iz Ormoža, Udruga žena Vredne roke iz Dragoslavca te Udruga maškara Črne srake iz Sračinca.

Ljetna fašnička povorka krenula je od ivanečke Srednje škole, kroz Gajevu ulicu, preko Nazorove do Rajterove ulice, nakon čega je program nastavljen uz pjesmu, ples i predstavljanje maska i maškara na parkiralištu iza Caritasovog doma te u gradskom parku. Uz predsjednicu Maske Vlastu Friščić, program je vodio ivanečki vicmaher Marijan Gotal.

Održani Ljetni Ivonjski fašink bio je pun pogodak, odaziv i reakcije građana bile su izvrsne, a mnoštvo dječice u pratnji svojih roditelja maskiralo se i uredilo u pravom karnevalskom tonu.

Organizatori ističu kao su iznimno zadovoljni odazivom gostujućih društava, ali i samih građana te da su dojmovi odlični.

Manifestaciju je financijski podržao Grad Ivanec, a veselu fašničku povorku pratio je i zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić.

Veselo druženje do kasnog predvečerja domaćina i gostujućih maškara nastavljeno je u KTC restoranu u Ivancu.

print