Novosti

UZ 14. 06., SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI Hvala svim dobrovoljnim davateljima krvi!

Utorak

Danas je Svjetski dan darivatelja krvi.

Tim povodom upućujemo veliko HVALA svima onima koji daruju krv te tako spašavaju živote i zdravlje ljudi. Jer darivanje djelića sebe za druge velika je gesta požrtvovnosti i humanosti prema ljudima te najveći dar koji čovjek može dati čovjeku!

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana darivatelja krvi glasi: „Darivanje krvi je čin solidarnosti. Darujte krv i spasite život!“.

Današnji dan obilježava i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec. Na akcijama koje je organiziralo širom svog područja djelovanja, do kraja svibnja prikupljeno je 976 doza krvi, što je dragocjen doprinos i opskrbi nacionalnog zdravstvenog sustava dostatnim količinama krvi i krvnih pripravaka.

Tim je povodom 149 darivatelja krvi dobilo zahvalnice, dok će onima koji uz zahvalnicu dobivaju i priznanja za jubilarni broj darovanih doza krvi, ona biti uručena na posebnoj svečanosti u povodu Dana darivatelja krvi Hrvatskog Crvenog križa u listopadu.

Svim dobrovoljnim darivateljima krvi upućujemo čestitke i zahvalu na solidarnosti, humanosti i na svakoj dozi darovane krvi, koje su mnogima spasile život i vratile zdravlje. Hvala vam!

print