Novosti

Makedonska veleposlanica Daniela Karagjozoska u službenom posjetu Gradu Ivancu - dogovorena suradnja s ivanečkim gospodarstvenicima

Srijeda

- Unatoč činjenici da Hrvatska i Makedonija u svojim bilateralnim odnosima nemaju nikakvih problema, da Hrvatska, dapače, podržava ulazak Makedonije u EU te da dvije zemlje ni teritorijalno nisu daleko, gospodarska suradnja između njih nije na zadovoljavajućoj razini. U Ivanec sam stigla kao u grad s razvijenim malim i srednjim poduzetništvom, kako bih, i u ulozi ekonomskog diplomata, potaknula gospodarsku suradnju između hrvatskih i makedonskih tvrtki te doprinijela obnovi nekad intenzivnih poslovnih veza, koje su zamrle raspadom bivše države.

To je, među ostalim, prilikom svog prvog službenog posjeta Gradu Ivancu, na sastanku s gradonačelnikom Miloradom Batinićem, dogradonačelnikom Čedomirom Bračkom i gradskim timom te s predstavnicima ivanečkih tvrtki i gospodarskih i obrtničkih komora u utorak, 17. ožujka, izjavila makedonska veleposlanica Daniela Karagjozoska. Nakon pozdravnih riječi M. Batinića, veleposlanici i njenim suradnicama najvažnije podatke o Ivancu kao gradu domaćinu iznijela je Marina Držaić, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti, dok je Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o., informirala gošće o poslovnoj i industrijskoj zoni te o načinima na koji Grad potiče suradnju sa gospodarstvenicima i nastoji stvoriti povoljne uvjete za ulaganja.

O mogućnostima poslovne suradnje veleposlanica je u nastavku razgovarala s predstavnicima najvećih ivanečkih tvrtki te Županijske i Obrtničke komore Varaždin i Udruženja obrtnika Ivanec. Nakon sastanka u vijećnici, D. Karagjozoska je obišla i tvrtku Drvodjelac, gdje je održala i kraći sastanak s direktorom Zdravkom Markovićem, koji je izrazio interes za uspostavljanje poslovnih veza s makedonskim tvrtkama u cilju pribavljanja sirovine koja je tvrtki neophodna za podmirenje proizvodnih potreba. Vidno zadovoljna konkretnim rezultatima sastanka u Ivancu, D. Karagjozoska odazvala se pozivu gradonačelnika Batinića da posreduje u dolasku makedonskih malih i srednjih poduzetnika na lipanjski Gospodarski sajam.

print