Novosti

U POVODU DANA DRŽAVNOSTI 8. memorijalni pohod „Putem ivanečke planinarske obilaznice“

Utorak

U povodu obilježavanja Dana državnosti, Planinarski klub Ivanec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranak Ivanec, u suradnji s udrugom HVIDR-om Ivanec jučer su držali 8. memorijalni planinarski pohod „Putem Ivanečke planinarske obilaznice“, u spomen na poginule i umrle branitelje s područja grada Ivanca.

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti poginulima kod spomen obilježja u Ivancu, a nakon toga su se sudionici uputili na 5,5 km dug pohod trasom Ivanec – Rajterova – Risje – Huđak – Jamine, sa završetkom u prostorima Planinarskog kluba Ivanec u bivšem Retru.

Tu je program nastavljen kratkim edukativnim predavanjem o događanjima u Domovinskom ratu, kolekcionarskom izložbom Martina Lukavskog te evociranjem sjećanja na slavne dane hrvatske povijesti i druženjem u neformalnoj atmosferi.

Razgovaralo se i o proširenju suradnje između tri udruge, o radu s mladima, a istaknuto je i zadovoljstvo što tijekom protekle dvije pandemijske godine nije prekinuta tradicija memorijalnog pohoda o Danu državnosti.

Pokrovitelj ovog programa je Grad Ivanec, koji ga i novčano podupire.

print