Novosti

Foto: Evina kuća, Ivanec

NOVA EDUKACIJA Institucionalna potpora Grada Ivanca razvoju privatnih turističkih kapaciteta

Petak

Kao što je bilo najavljeno, Poslovna zona Ivanec d.o.o. uz suorganizaciju Grada Ivanca i  gradske Turističke zajednice, nastavlja s održavanjem specijalističkih edukacija namijenjenim privatnim  iznajmljivačima te svima ostalima koji se direktno ili indirektno bave nekim vidom turističke djelatnosti (hotelijerima, ugostiteljima, vlasnicima pansiona, turističkim agencijama, vlasnicima OPG-ova, vlasnicima objekata koji nude uslugu smještaja i prehrane, planinarskim domovima i sl.).

Poziv posebno vrijedi za one koji tek pokreću svoju turističku djelatnost i kreću s ulaganjima.

Nova edukacija i informativna radionica održat će se 7. lipnja u 18.00 sati, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora, Ulica Vladimira Nazora 6/II.

Tema radionice je: Institucionalna podrška Grada Ivanca razvoju privatnih turističkih kapaciteta - turističkih objekata i usluga u privatnom sektoru.

Cilj je sve zainteresirane za ulaganja i razvoj u sektoru turizma kroz pregled aktivnosti, usluga, potpora i javnih ulaganja te kroz praktične primjere informirati o mogućnostima i vidovima potpore koje mogu ostvariti od strane Grada Ivanca, Turističke zajednice i Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Predviđeno trajanje radionice je 1,5 sati, prema sljedećem rasporedu:

1. Urbanistički uvjeti za izgradnju i razvoj turističkih kapaciteta (područja izgradnje prema prostornim planovima, preduvjeti i komunalna opremljenost lokacija, preduvjeti za korištenje gradskih potpora, razvojni planovi i sl.) - savjetnik u Upravnom odjelu za urbanizam i komunalne poslove Grada Ivanca, Stjepan Vincek, dip. ing. građ

2. Arhitektonski i građevinski preduvjeti za uspješnu realizaciju izgradnje turističkih objekata (zakonska regulativa, zelena gradnja, energetska učinkovitost, projektna dokumentacija, procedure i problemi kod izdavanja građevinskih dozvola i kako ih izbjeći i ostalo) - dogradonačelnik Grada Ivanca Marko Frišćić, mag.ing.arch.

3. Program financijskih i ostalih potpora razvoju turističke djelatnosti Grada Ivanca-pregled potpora, procedura prijave i korištenja potpora - direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lana Labaš, mr. sc. oec.

4. Uloga Turističke zajednice Grada Ivanca u potpori razvoju turizma - usluge, aktivnosti i informacije koje zajednica pruža turističkim subjektima i gostima, pregled projekata i aktivnosti koje su u tijeku i u najavi realizacije za 2022. i  2023. godinu -v. d. predsjednika  Turističke zajednice Grada Ivanca, Boris Jagetić Daraboš

5. Pregled  EU javnih poziva za nova ulaganja u turizmu za privatni sektor planiranih za razdoblje do kraja 2022 godine - voditeljica za EU projekte u Projektnom uredu Ivana Plahtarić, mag. oec.

 

 

Radionica je planirana kao interaktivna, a naglaskom na diskusiju i pitanja sudionika.

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Važno je istaknuti da teme prate konkretne prijedloge sudionika prethodnih edukacija, a koji već razvijaju svoju turističku djelatnost ili pak tek kreću u razvoj svojeg turističkog poslovanja.

Svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti do petka, 3.lipnja do 12.00 sati.

Prijave se primaju na e-mail: [email protected] ili na broj telefona 042/645-482.

print