Novosti

112 ivanečkih maturanata plesno – scenskim programom oprostilo se od srednjoškolskog obrazovanja

Četvrtak

Uz pjesmu, ples, zagrljaje, veselje, ali i suze, 112 maturanata iz šest razrednih odjeljenja Srednje škole Ivanec u srijedu se, 25. svibnja, oprostilo od svog srednjoškolskog obrazovanja.

Nakon dvije pandemijske godine, ova generacija maturanata 2021./2022. imala je priliku tradicionalnim defileom ivanečkim ulicama i plesno – scenskim spektaklom u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec predstaviti se roditeljima, prijateljima i sugrađanima te na taj način završiti važan dio svog životnog puta.

Boksači, majstori, bombončići, mađioničari, bajkeri - sve su to bili kostimi koje su maturanti osmislili ove godine, a upravo su ovi jedinstveni kostimi i uvježbane koreografije ono što ivanečku norijadu izdvaja i čini je jedinstvenom.

Maturanti su se prikladnim riječima oprostili od svojih profesora te im zahvalili na strpljenju, razumijevanju i znanju koje su im prenijeli.

Ove godine od Srednje škole Ivanec oprostila su se dva gimnazijska razreda, jedan ekonomski, jedan razred prodavača, CNC operateri te kombinirani razred strojobravara, stolara i majstora kućnih instalacija.

Organizirali su i humanitarnu akciju koja za cilj ima prikupljanje novca za obroke djeci u najsiromašnijim zemljama. 

Svi koji su ih došli pozdraviti i uživati u osmišljenom programu, mogli su svojim dobrovoljnim prilozima doprinijeti akciji.

Plesno – scenski program ivanečkih maturanata iz publike je pratio i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić.

print