Novosti

Održan jubilarni 10. olimpijski festival dječjih vrtića – sudjelovalo više od 300 mališana iz 9 vrtića

Ponedjeljak

Više od 300 mališana iz devet vrtića bili su sudionici jubilarnog 10. olimpijskog festivala dječjih vrtića koji je održan u petak, 20. svibnja, na nogometnom igralištu NK Ivančice.

Uz domaćine, malene iz Dječjeg vrtića Ivančice, na olimpijadi je sudjelovao i njegovi područni vrtić u Radovanu te djeca iz vrtića Bambi u Ivancu, kao i mališani iz Bednje, Žarovnice, Klenovnika, Vinice, Bikovca i Črešnjeva.

Olimpijada dječjih vrtića i ove je godine održana pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, a u organizaciji Dječjeg vrtića Ivančice i ZŠU Grada Ivanca. Puštanjem deset balona u zrak te nošenjem baklje i paljenjem olimpijskog plamena, najveselije dječje olimpijske igre mogle su početi.

Okupljeni mališani natjecali su se u pet disciplina: bacanje loptice, skok u dalj, trčanje na 50 metara, štafeta 4 puta 25 metara te neizostavni nogomet, a svaka disciplina bila je u kategoriji za dječake i za djevojčice.

Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić:

-Ovakav vid druženja, rekreacije i bavljenja sportom iznimno su korisni i važni za psihofizički razvoj djece. Dječji vrtić uvijek dosad je imao potporu Grada za ovakve manifestacije, a podrška i za ubuduće je neupitna – istaknuo je na M. Friščić.

Otvorenju Festivala nazočio je i zamjenik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen, a pridružili su se i predstavnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Ivana Putarek te predsjednik i tajnik gradske Zajednice sportskih udruga  Josip Šimunek i Boris Gotal te ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić.

Ovogodišnji pobjednici Dječje olimpijade su mališani Dječjeg vrtića Ivančice. Nagradu za fair play osvojili su mališani Dječjeg vrtića Zibeljko iz Bednje, koji su ove godine sudjelovali po prvi put.

Svim mališanima podijeljene su medalje i kape, a pobjednici u svakoj od disciplina dobili su  medalje i pehare.

Tradicionalno je održana i utrka odgajatelja, a ovoga je puta pobjedu odnio Dječji vrtić „Ježić“ iz Črešnjeva.

print