Novosti

Ivanečka Gradska knjižnica i čitaonica raspisala 35. kajkavski književni natječaj Draga domača rieč 2015.

Srijeda

Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ iz Ivanca raspisala je 35. kajkavski književni natječaj Draga domača rieč 2015. Prema propozicijama, na natječaj se mogu svi zainteresirani autori koji su zavičajnošću, življenjem ili radom vezani uz ivanečki kraj.

Teme su slobodne, a može se poslati najviše pet pjesničkih i proznih radova ne dužih od triju tipkanih stranica pisanih veličinom slova broj 12, font Times New Roman, s dvostrukim proredom. Učenički radovi ocjenjivat će se odvojeno od radova odraslih, a preporučuje se da radove šalju putem škola, s podacima o nazivu i sjedištu škole.

Odabrani i nagrađeni radovi bit će tiskani u zborniku natječajnog naziva te predstavljeni na javnoj priredbi, kada će se proglasiti i nagraditi najbolji radovi autora iz svake žanrovske i dobne skupine. Već objavljeni ili nagrađivani radovi, kao i oni s kojima se autor natječe na nekom drugom natječaju, stručno prosudbeno povjerenstvo neće razmatrati.

Zainteresirani autori pozvani su da svoje radove u tri primjerka, označene šifrom s njezinim rješenjem u zatvorenoj omotnici te autorovom adresom i  telefonskim brojem, šalju na adresu Gradske knjižnice i čitaonice „Gustav Krklec“, Ulica akademika Ladislava Šabana 3, 42240 Ivanec. Radove je potrebno poslati zaključno do 30. rujna 2015. godine.

print