Novosti

DŠR SALINOVEC Održana svečana sjednica u povodu 40. obljetnice rada i djelovanja

Ponedjeljak

U subotu, 23. travnja, u prostorijama Osnovne škole u Salinovcu održana je svečana skupština u povodu obilježavanja jubilarnih 40 godina rada i djelovanja DŠR-a Salinovec. 

Tom je prilikom predsjednik DŠR-a Kruno Lepoglavec brojne okupljene goste i domaćine proveo kroz četiri desetljeća njegove povijesti – od osnivanja 12. travnja 1980., preko održavanje prvih seoskih igara 1984. pa do značajnijih datuma, aktivnosti i manifestacija od 2000. godine do danas.

U nastavku svečanosti podijeljene su zahvalnice sponzorima i donatorima, među njima i Gradu Ivancu. 

Stjepan Hudoletnjak, dugogodišnji predsjednik DŠR-a Salinovec proglašen je doživotnim počasnim predsjednikom ove najstarije sportsko-rekreativne udruge na području grada Ivanca.

Za osobito značajni doprinos radu udruge zahvalnice DŠR-a primili su Stjepan Hudoletnjak, Stjepan Četrtek, Vinko Lončar, Nadica Miklošić, Mirko Ribić, Branko Kušter i Mladen Mudri Brežni. 

Zahvalnice su uručene i članovima DŠR-a, a za posebne zasluge za rad udruge dobili su ih Ivan Bakarić, Stjepan Đurasek i Branko Težak. 

Potpredsjednik HSSR-a Sport za sve Ivan Lovreković je S. Hudoletnjaku uručio najviše priznanje ove institucije – Nagradu za životno djelo Mirko Relac. Godišnju nagradu M. Relac uručio je tajniku Stjepanu Četrteku, dok je DŠR-u Salinovec dodijeljena Plaketa za 40 godina rada.

Čestitke DŠR-u i domaćinima uputio je gradonačelnik M. Batinić:

-Zahvaljujem svim članovima koji su tijekom svih dosadašnjih godina promovirali rekreaciju i zdrav život. DŠR Salinovec, koji je u tome bio prvi, i dalje ima odgovornost širiti rekreaciju na način da u nju uključuje sve generacije. U Gradu Ivancu uvijek ćete imati podršku za vaše aktivnosti – poručio je, među ostalim, M. Batinić.

Čestitke domaćinima uputili su i brojni gosti. 

Na dodijeljenim priznanjima svima je zahvalio Stjepan Hudoletnjak, naglasivši da je posebno zadovoljan što je velikim entuzijazmom i dugogodišnjim stručnim radom sportska rekreacija na području Grada Ivanca dobila mjesto koje joj pripada.

Prethodno je održana i redovita godišnja skupština DSR-a Salinovec na kojoj su prihvaćena izvješća o radu u 2020. i 2021. te donesen program rada i financijski plan za 2022. godinu.

print