Novosti

Ministar branitelja Predrag Matić na 10. memorijalnom turniru za poginule vukovarske branitelje

Ponedjeljak

Koordinacija braniteljskih udruga gradova Ivanca i Lepoglave trodnevnom je manifestacijom koju su pomogli Ministarstvo branitelja, gradovi Ivanec i Lepoglava te više sponzora, prošlog vikenda dostojno obilježila uspomenu na tri poginula vukovarska branitelja – Stjepana Vusića iz Jerovca te Tomu Jambora i Josipa Kapustića iz Žarovnice.

Nakon polaganja cvijeća i svijeća na grobove poginulih, središnja svečanost održana je u subotu, 22. kolovoza, na mjesnom igralištu u Žarovnici gdje je, u ime domaćina i organizatora, rodbinu poginulih, sudionike memorijalnog turnira, goste i mještane pozdravio dopredsjednik Koordinacije Vladimir Debeljak, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske.

Svečanosti se odazvao i ministar branitelja Predrag Matić, koji je posebno pozdravio obitelji poginulih, branitelje i svoje vukovarske suborce te ocijenio da braniteljske udruge ovoga kraja rade posao za koji su i osnovane, a to je da čuvaju istinu o Domovinskom ratu, a samim time i sjećanja na ljude koji su za Hrvatsku dali svoje živote i žrtvovali zdravlje.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, aktualni potpredsjednik Sabora te gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, saborski zastupnik koji je izrazio tugu, ali i ponosno sjećanje na brojne branitelje lepoglavskog kraja koji su na bojišnicama širom Hrvatske ostavili svoje živote.

U nastavku je ministar Matić predao pehare sudionicima dječjeg malonogometnog turnira (do 12 godina). Prvo mjesto osvojio je Vatreni tim, srebrni pehar pripao je ekipi Oluje, dok je treće mjesto osvojila ekipa Bljeska.

Sljedeći dan, u nedjelju, 23. kolovoza, turnir je nastavljen na igralištu u Jerovcu, revijalnom utakmicom branitelja i djece (3:0 za djecu) te utakmicama seniora. Prvo mjesto osvojila je ekipa IPA-e Varaždin, druga je momčad Žarovnice, a treća je Vinarija Kukec. Najboljim vratarom proglašen je Danijel Posavec iz momčadi IPA-e, najigrač je Nikola Cerovčec iz Žarovnice, dok se Tomislav Plahtarić iz Jerovca okitio naslovom najboljeg strijelca.

U ponedjeljak, 24. kolovoza, branitelji su sudjelovali u tradicionalnoj procesiji povodom proslave sv. Bartola te položili vijenac na spomen obilježje poginulim braniteljima kod Vatrogasnog doma u Kamenici.

print