Novosti

Nikoli Gečeku, članu PK Vidra Varaždin, dvije zlatne medalje na Prvenstvu Hrvatske u paraplivanju

Utorak

Na bazenima Poljud u Splitu održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju.

Varaždinski Plivački klub Vidra već godinama sudjeluje na PH, a ove je godine sudjelovao sa, dosad najviše, 10 plivača različitih kategorija. Plivači su se iz Splita vratili s ukupno 12 medalja.

Među njima je i Nikola Geček iz Ivanca, povratnik u Klub nakon 10 godina plivačke pauze. Nikola je u kategoriji S9, nakon samo dva mjeseca treninga, osvojio dva odličja, oba zlatnog sjaja; na 50 m slobodno te na 50 m leđno, čime je dokazao kako je odluka o povratku u plivanje bila mudra.

Spomenimo i rezultate ostalih natjecatelja: najbolja sportašica Grada Varaždina s invaliditetom 2020. godine, juniorka Sabina Kušter, osvojila je 5 odličja; kao seniorka broncu na 50 m leptir te srebro na 200 m mješovito. Kao juniorka u kategoriji AB, Kušter je osvojila 3 zlatne medalje i to na 50 m slobodno, 50 m leđno i 50 m leptir.

Debitant prvenstva, kadet Olaf Kuštelega, najmlađi natjecatelj PK Vidre, nakon 4 godine treninga na svom prvom natjecanju kao junior u kategoriji S10 osvojio je 1. mjesto na 50 m prsno te dva 3. mjesta na 50 m slobodno i na 50 m leđno.

-Osvajanjem ovih odličja Vidre su dokazale kako se upornost, trud i rad nagrađuju uspjehom te nastavljamo s održavanjem dobre sportske forme za Regionalno PH u paraplivanju Zadar 2022. koje se održava 30. travnja na Bazenima Višnjik u Zadru – poručuju iz Plivačkog kluba Vidra Varaždin.

Iskrene čestitke svim natjecateljima!

print