Novosti

Foto: Konferencija o uporabi energije iz otpada, WASTE2ENERGY

Avirović: Rješenje za tzv. varaždinski otpad – dva ruska tenka naprijed, a iza kamioni Čistoće, sa smećem u Jerovec!

Četvrtak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić zatražio je od Nevena Bosilja, gradonačelnika Grada Varaždina kao većinskog vlasnika poduzeća Čistoća d.o.o., objašnjenje za skandalozne izjave zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića iznesene na Konferenciji o uporabi energenata iz otpada održanoj 25. ožujka u Hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu.

Tom je prilikom Avirović, u kontekstu prozivki građana Banfice o tome da smeće i pelene bacaju kroz prozor te o načinima na koji vidi rješenje problema odvoza i odlaganja tzv. varaždinskog otpada, izjavio i sljedeće:

„Da je Hrvatska više država, a manje slučajna, mi bi (Čistoća Varaždin d.o.o., op. a.) odlagali otpad u Ivancu tako da bi policija išla ispred, a kamion iza. Ako ne bi riješila policija, kupili bi dva ruska tenka. Sad ih imate na sniženju u Ukrajini, pa bi s njima išli ispred, a mi iza. I mogli bi odvoziti svoj otpad u Ivanec. Ali mi to ne možemo jer Hrvatska ne pokazuje baš sva obilježja države“.

Ne ulazeći u kontekst Avirovećih izjava po pitanju poimanja hrvatske državnosti te ih istovremeno smatrajući krajnje degutantnim ne samo u kontekstu rata i stradavanja u Ukrajini, već i viđenja načina na koji bi Čistoća „rješavala“ problem „neposlušnog“ vodstva Grada Ivanca i njegovih građana koji se protive dovozu tuđeg smeća, Batinić je od N. Bosilja zatražio objašnjenje za skandalozan istup drugog čovjeka Čistoće d.o.o. i to na konferenciji kojoj su nazočili brojni uglednici.

Nije to sve što je na račun Grada Ivanca „ispalio“ Avirović.

Među ostalim, izvodeći računicu o novcu koji su Ivkom d.d. i Grad Ivanec mogli „zaraditi“ na dovozu tzv. varaždinskog smeća u Jerovec, izjavio je da su se mogli „nenormalno obogatiti, izgraditi još dva odlagališta, ugraditi podno grijanje na pločnicima u Ivancu“ i druge slične „bisere“.

Njegove izjave možete čuti u snimci na YouTube - obratite pažnju na dio od oko 50. do 55. minute.

Ovakav istup samo potvrđuje nastavak krajnje omalovažavajućeg odnosa varaždinskih struktura prema građanima Grada Ivanca i osobito Jerovca, a u koji su se – kako smo već izvijestili – već imali prilike uvjeriti gradonačelnik Batinić sa suradnicima na sastanku na kome se, među ostalim, od strane predstavnika Grada Varaždina i Čistoće d.o.o. gradonačelniku predlagalo da se dovoz tzv. varaždinskog smeća organizira na način da se krišom, iza leđa građana, na određenim lokacijama pretovaruje u Ivkomove kamione te dovozi i deponira na odlagalištu u Jerovcu?!

print