Novosti

VZ i DVD Ivanec domaćini sjednici Predsjedništva županijskog VZ-a – pohvala potpori Grada ivanečkom vatrogastvu

Utorak

Vatrogasna zajednica Grada Ivanca i DVD Ivanec jučer su bili domaćini 4. sjednice Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, održanoj u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora.

Nakon pozdravnih riječi njena predsjednika Nedeljka Vukalovića, gostima su dobrodošlicu u Ivanec poželjeli predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca Zdenko Đuras i Ivan Putarek te predsjednik i zapovjednik DVD-a Ivanec Zoran Petrinjak i Mario Rogina.

Svi su oni tom prilikom istaknuli odličnu suradnju s Gradom Ivancem koji svoje vatrogastvo tijekom protekle dvije godine prati dodatnim izdvajanjem novčanih sredstava, što potvrđuje podatak da je u tom razdoblju u rad VZ-a i DVD-ova usmjereno gotovo 2 milijuna kuna za redoviti rad, modernizaciju voznog parka i pojačano opremanje tehničkom i osobnom opremom.

Što je posebno važno, ovakva se, dobra praksa, nastavlja.

Potvrđuje to i najnoviji, jučer potpisan Sporazum između Grada Ivanca i Vatrogasne zajednice. Njime je predviđen nastavak pojačanih novčanih transfera kojima će Grad omogućiti opremanje DVD-ova tehničkom i osobnom opremom te nabavu novih vatrogasnih ljestava.

Pozdravljajući skup, ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić istaknuo je da su povećana gradska ulaganja u vatrogastvo potreba i nužnost, kako bi se osnažile jedine operativne snage koje mogu na terenu odraditi sve vrste intervencija.

To je do izražaja posebno došlo u protekle dvije godine, kada smo se, uz požare, suočavali i s potresima, epidemijom te posljedicama promijenjenih klimatskih prilika (poplave).

Pozvao je Predsjedništvo VZ Županije da u razgovoru s mjerodavnim pokušaju dogovoriti da se teret dislokacije – pri čemu se u sezoni vatrogasna cisterna iz DVD-a Ivanec svake godine seli na Jadran, što smanjuje operativnu spremnost DVD-a – pokuša raspodijeliti i na druge DVD-ove.

U nastavku sjednice, Predsjedništvo je riješilo niz pitanja iz rada Odbora za vatrogasnu mladež i Odbora za žene u vatrogastvu te ona koja se odnose na dodjelu priznanja i odlikovanja te na rad Kluba vatrogasnih veterana.

Usvojeni su i programski dokumenti VZ-a za ovu godine; donesene su i odluke o sudjelovanju predstavnika VZ-a na raznim tematskim skupovima, o sufinanciranju boravka mladeži u pojedinim kampovima, riješene su zamolbe pojedinih vatrogasnih organizacija te iznesene informacije o sudjelovanju mladeži i pomlatka na više natjecanja i vatrogasnih olimpijadi itd.

print