Novosti

10. memorijalni turnir u znak sjećanja na poginule vukovarske branitelje

Srijeda

Desetim malonogometnim memorijalnim turnirom Koordinacija braniteljskih udruga gradova Ivanca i Lepoglave obilježit će sjećanje na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića. Održavanje turnira novčano podupiru Ministarstvo branitelja, Grad Ivanec i Grad Lepoglava.

U subotu, 22. kolovoza, s početkom u 15 sati, na igralištu u Žarovnici održat će se tradicionalni turnir djece do 12 godina, a potom će, u 16.30 sati, okupljeni položiti cvijeće na grobove poginulih branitelja na mjesnom groblju u Kamenici. Molitvu će predvoditi kamenički župnik, velečasni Dragutin Joč.

Nakon mise zadušnice, s početkom u 18.30 sati na igralištu u Žarovnici bit će održana središnja svečanost otvaranja turnira u čast poginulih branitelja.

Sljedeći dan, u nedjelju, 23. kolovoza, turnir će se nastaviti na igralište u Jerovcu, a počet će u 17 sati revijalnom utakmicom branitelja i njihove djece. Završnica seniorskog turnira počet će u 18 sati, a podjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima predviđena je u 21 sat.

Treći dan, u ponedjeljak, 24. kolovoza, manifestacija se ponovo vraća u Kamenicu gdje će branitelji od 10 sati sudjelovati u tradicionalnoj procesiji povodom proslave sv. Bartola, a zatim će položiti vijenac na spomen obilježje kod Vatrogasnog doma.

Revijalnom utakmicom sa svećenicima branitelji će okončati obilježavanje sjećanja na troje poginulih suboraca. Utakmica će započeti u ponedjeljak, u 17 sati, a održat će se u Kamenici.

Tomo Jambor i Josip Kapustić iz Žarovnice te Stjepan Vusić iz Jerovca poginuli su tijekom herojske obrane Vukovara kao pripadnici zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske.

Organizator, Koordinacija braniteljskih udruga gradova Ivanca i Lepoglave, poziva građane da se odazovu najavljenim manifestacijama.

print