Novosti

U nedjelju, 23. kolovoza, 8. stažnjevečke seoske igre

Srijeda

U nedjelju, 23. kolovoza, na mjesnom igralištu Vinski potok brojni Stažnjevčani i Stažnjevčanke i ove će godine održati svoje Seoske igre i na njima odmjeriti snage u brojnim nesvakidašnjim sportovima i disciplinama. Već standardne domaće ekipe Centar, Otok ljubavi i Na malenom brijegu ponovno će ugostiti i svoju dijasporu okupljenoj u posebnoj ekipi te i nju uključiti u natjecanja u petnaestak disciplina namijenjenih, prije svega, zabavi, druženju i jačanju lokalnog zajedništva. Među njima su i discipline poput penjanja uz stup, nošenje jajeta u žlici, sastavljanje pluga, piljenje drva, skakanje u vreći, bikovanje, skijanje na travi itd.

Ove godine Stažnjevčanima će se prvi put pridružiti ekipa iz Gornjih Bogićevca koja će također sudjelovati u natjecanjima, ali izvan konkurencije. Cjelodnevno druženje će se nakon odrađenog sportsko – rekreacijskog dijela nastaviti uz pučko veselje i glazbu Zagorskih veseljaka.

Organizator manifestacije, Udruga za športsku rekreaciju Stažnjevec, poziva mještane i sve ostale zainteresirane posjetitelje da im se pridruže i bodre svoje ekipe. Nakon okupljanja u 10 sata, prvi dio natjecanja odvijat će se od 10.30 do 13 sati, a nakon ručka i pauze, natjecanja u poslijepodnevnim dijelu bit će nastavljena od 14.30 sati. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada očekuje se oko 17.30 sati.

print