Novosti

GRAD IVANEC Otvoren račun za uplatu novčanih donacija izbjeglim građanima Ukrajine smještenim na području Ivanca

Petak

Sve je veći broj izbjeglih građana Ukrajine koji su u bijegu pred strahotama rata u svojoj domovini utočište našli na području grada Ivanca.

S današnjim danom ih je 43-oje, od kojih 25 u Ivancu, 12 u Radovanu, četvero u Hotelu Orion i dvoje u privatnom smještaju. Međutim, to se može promijeniti u svakom trenutku.

S obzirom na aktualnu situaciju u kojoj je najviše potreban novac, Grad Ivanec otvorio je poseban transakcijski račun na koji možete uplatiti novčana sredstva koja će biti usmjerena za pomoć izbjeglima smještenim na području našega grada.

Broj računa na koji možete uplatiti novčanu donaciju je:  

  • HR9723600001815600004  Grad Ivanec, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, Ivanec
  • Model HR68
  • Poziv na broj odobrenja: 7765-OIB uplatitelja
  • Opis plaćanja: pomoć za izbjegle građane Ukrajine

Pomognimo, djeca su bolesna!

-Potrebe izbjeglih građana po pitanju prehrambenih artikala i odjeće za sada su pokrivene. Međutim, među njima je puno djece i mnoga od njih su bolesna (temperatura, povraćanje i sl.); potrebni su im lijekovi i drugi medicinski proizvodi koji ne idu na recept i moraju se kupiti. Bolesnih ima i među odraslima, ne zaboravimo odakle su stigli i gdje i u kakvim su se uvjetima skrivali i boravili. Ima i niz drugih specifičnih potreba u kojima ljudima treba pomoći i svaka prikupljena kuna je dobro došla – poručuje načelnik Stožera civilne zaštite Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika.

Grad osigurao početnih 20.000 kn, bit će i više

Pozivamo stoga sve koji mogu – građane, poduzeća, obrtnike – da pomognu uplatom makar i simboličnog novčanog iznosa, jer i najmanji prilog bit „ciglica“ za pomoć izbjeglom stanovništvu Ukrajine.

Napominjemo da je Grad za pomoć izbjeglima već osigurao početnih 20.000 kuna, a rebalansom proračuna ta će se sredstva još povećati.

print