Novosti

HZZ I POSLOVNA ZONA IVANEC Održan webinar o poticajima za zapošljavanje i samozapošljavanje u 2022.

Četvrtak

U utorak, 15. ožujka, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin i Poslovne zone Ivanec d.o.o. održan je webinar na temu „Mjere aktivne politike zapošljavanja za 2022. godinu“.

Naime, HZZ početkom svake kalendarske godine donese set mjera za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, a koje pokrivaju različite ciljne skupine i vrste djelatnosti, a koje su usmjerene dijelom na same poslodavce, a dijelom na nezaposlene ili pak samozaposlene osobe. 

Više od dvadeset sudionika uključilo se i sudjelovalo na organiziranom webinaru, a interesi i struktura sudionika bila je zaista različita - od onih zainteresiranih za aktivne mjere samozapošljavanja pa sve do postojećih, već uhodanihposlodavaca.

Posebno su istaknute i predstavljene mjere koje su usko vezane s prioritetnim područjima nove Financijske perspektive EU, ali i one koje prate prioritetna područja Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a to su digitalna i zelena komponenta.

Mjere za 2022. godinu predstavila je predstojnica Područnog ureda HZZ-a Varaždin Branka Šaško te stručni savjetnik za zapošljavanje Ivan Smernjak.

Organizaciju webinara osigurala je Poslovna zona Ivanec d.o.o. Okupljenima se obratila direktorica mr. sc. oec. Lana Labaš te istaknula dugogodišnju dobru suradnju s HZZ-omkroz različite zajedničke inicijative. 

Nastavno na temu webinara je, uz mogućnost korištenja mjera HZZ-a, ponovno istaknula i podsjetila sve one koji kreću putem samozapošljavanja, da Poslovna zona Ivanec d.o.o., kao poduzetnička potporna institucija, uvijek stoji na raspolaganju poduzetnicima sa svojim uspostavljenim i standardiziranim uslugama mentoriranja i pomoći kod pokretanja poslovanja.

Sve informacije o tomu uvijek su dostupne u Projektnom uredu za EU fondove.

Također, zainteresirani mogu zatražiti pomoć i oko same prijave na pojedine mjere Zavoda.

Organizirani webinar jedna je u nizu edukacija koje Poslovnazona Ivanec organizira i podržava, a s ciljem stvaranja povoljnog poslovnog okruženja za poduzetnike. Tehničku potporu održavanju webinara pružio je Nikola Turčin iz Projektnog ureda.

Prema istaknutoj potrebi, za travanj je planiran nastavak suradnje sa Zavodom za zapošljavanje kroz zajedničku organizaciju webinara na temu  zapošljavanja strane radne snage.  

Više informacija o svim dostupnim mjerama može se pronaći na stranici www.mjere.hr

Pozivamo sve zainteresirane da se za dodatna pitanja jave na042/401-517 (HZZ, Odsjek Aktivne politike zapošljavanja) ili na 042/645-435 (Projektni ured za EU fondove) te na e-mail: [email protected]

print