Novosti

Osnovan je Klub mladih Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec – prvi perfomans 26. i 29. kolovoza na gradskoj špici

Utorak

Povodom Međunarodnog dana mladih, u Ivancu je osnovan Klub mladih Udruge udomitelja „Nada“. Klub okuplja mlade iz udomiteljskih obitelji te mlađu generaciju volontera Udruge. Krenuli su s velikim entuzijazmom i željom da kroz realizaciju brojnih aktivnosti daju doprinos lokalnoj zajednici.

Na prvom sastanku za predsjednika je izabran Filip Ravenski, a u pripremi aktivnosti i izradi plana rada mladima je pomogla stručna suradnica Katarina Maček.

S obzirom na to da je „Nada“ nedavno od Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ za svoj projekt "Kaj sad s nama" povukla 13.000 kuna, mladi će 26. i 29.08. ispred kafića "Vitez" u centru Ivanca u vremenu od 10 do 12 sati izvesti istoimeni performans, čiji je cilj senzibilizacija javnosti o problemima i potrebama mladih nakon što im prestane pravo na smještaj u udomiteljskoj obitelji ili dječjem domu. Predstava traje šest minuta, no mladi će je izvesti više puta i to onda kad na gradskoj špici bude najviše građana. Ujedno će se provesti i akcija promicanja udomiteljstva i podjela brošura i letaka koji će biti tiskani posebno za ovu priliku. 

Na perfomans su pozvani svi zainteresirani, a to će ujedno biti i prva aktivnost novoosnovanog kluba mladih Udruge udomitelja "Nada" Ivanec.

print