Novosti

Međunarodni dan žena u Srednjoj školi Ivanec

Srijeda

Nakon štosu se učenici Srednje škole Ivanec kroz posljednjih nekoliko dana objavama na Facebooku i Instagramu Škole prisjetili važnih žena u povijesti ivanečkoga kraja, jučer je u školskom amfiteatru održan prigodni program povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Pedagoginja Anja Rutić, koja je osmislila ovaj program, provela je prijavljene učenice kroz Kahoot kviz o važnim ženama koje su oblikovale društvo i kulturu ovoga kraja ili su bile prve žene koje su se odvažile prve nešto učiniti.

Tako su se ovih dana spomenuli i naučili nešto novo o Pavici Hrazdira, Mariji Vidoni, Veri Sever, Danici Brössler, Ivanki Kunić, Olji Gregur, Mariji Kolačko, Đurđici Kostanjevec i Mariji Jozak.

Najbolji rezultat postigle su Eva i Lana, učenice 2.G1 razreda koje su osvojile kupon za pizzu i piće po izboru u restoranu "Lipi".

Program su dodatno obogatile i uljepšale učenice okupljene u Djevojačkom zboru Srednje škole Ivanec koje su, uz vodstvo profesorice Martine Jakšić Rodiger na glasoviru te uz gitarsku pratnju Tina Petrinjaka izvele nekoliko prigodnih pjesama.

One su na kraju također izvele neslužbenu ivanečku himnu "Poleg jedne velke gore" čije je stihove napisala Pavica Hrazdira, a uglazbio ju je Rudolf Rajter.

Učenici koji sudjeluju u radu učeničke zadruge "Sonščica", a koju vodi profesorica Sanja Herceg, obradovali su sve zaposlenice škole slatkim paketićima te prigodnom porukom uz Dan žena.

print