Novosti

POSLOVNI KLUB I SREDNJA ŠKOLA IVANEC Predstavljanje projekta „Multikulturna integracija“ (16. 03.)

Srijeda

U srijedu, 16. ožujka, Poslovni klub Ivanec u suradnji sa Srednjom školom Ivanec organizira tematski sastanak s ciljem predstavljanja rezultata školskog projekta u području građanskog odgoja pod nazivom „Multikulturna integracija“. 

Partneri na projektu su Grad i Klub mladih Ivanec.

Ova inicijativa iznesena je na prethodnom sastanku Poslovnog kluba, održanom u studenom 2021. godine, kada se govorilo o temi zapošljavanja stranih radnika i mogućnostima njihove integracije u lokalnu zajednicu. 

Na dnevnom redu sastanka je predstavljanje projekta, pregled rezultata anketiranja o stavovima građana Ivanca i okolice o stranim radnicima te stavova stranih radnika (zaposlenika poduzeća Ivančica d.d. i IVA – TEKSTIL d.o.o.). 

Sastanak će se održati u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec (Vladimira Nazora 6/2), s početkom u 18 sati. Osim predstavnika Srednje škole Ivanec, sudjelovat će i predstavnici Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec. 

Pozivaju se svi zainteresirani poduzetnici i obrtnici – koji već zapošljavaju strane radnike ili ih planiraju zaposliti, a dosad nisu bili uključeni u aktivnosti Poslovnog kluba i Srednje škole - da se odazovu sastanku i povežu s ostalim poslodavcima i institucijama s ciljem stvaranja boljih uvjeta za svoje zaposlenike i poslovanje. 

Također, na skup su pozvani i predstavnici organizacija civilnog društva koji smatraju da bi u svoje svakodnevno djelovanje mogli uključiti strane radnike i tako im pomoći u prilagodbi na život u Ivancu.  

Zainteresirani poduzetnici, obrtnici i predstavnici udruga civilnog društva za sudjelovanje se mogu prijaviti na tel.042/492-870 ili na e-mail: [email protected], najkasnije do utorka, 15. ožujka, do 12 sati.

Događanje će se održati u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama. COVID potvrde nisu potrebne.

Više informacija nalazi se u priloženim pozivu.

print