Novosti

IVANČICA d.d. 3,4 mil. kn od Zavoda za vještačenje, prof. rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Ponedjeljak

Ivančica d.d., kao izvozno orijentirana tvrtka, 90% proizvedenih količina vlastitog branda Froddo izvozi u više od 40 zemalja.

U skladu s kontinuiranim unapređenjem poslovanja te u cilju povećanja konkurentnosti i održivosti poslovanja Radne jedinice za zapošljavanje osoba s invaliditetom (integrativna radionica) i Ivančice d.d. u cjelini, pripremljen je Projekt nabave opreme za RJ Ivančica u vrijednosti od 3.465.644,00 kn.

Projekt je prijavljen na Javni natječaj o dodjeli posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u integrativnim radionicama, raspisan od strane Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Nakon dobivanja pozitivne ocjene, 10. 12. 2021. g. Ivančica d.d. potpisala je Ugovor o dodjeli posebnih sredstava sa ZOSI u iznosu od 3.461.038,12 kn, namijenjenih isključivo za nabavu novih tehnologija i opreme za proizvodnju u svrhu zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom.

Projekt uključuje automatizaciju i modernizaciju procesa te nabavu strojeva i opreme. Do sada je realizirano 57% projekta, a do sredine 2022. g. isti će biti u potpunosti realiziran.

Proširenjem proizvodnog asortimana na izradu dijelova obuće smanjit će se uvoz i rizik poremećaja u dobavi repromaterijala, čime će se povećati fleksibilnost proizvodnje.

Ovim projektom će se olakšati rad i osigurati zapošljavanje osoba s invaliditetom, a povećat će se dodana vrijednost i ostvariti pozitivni financijski efekti u poslovanju Društva i RJ Ivančica.

Ovaj projekt financira Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost poduzeća Ivančica d.d.

print