Novosti

PETICIJA Danas skupljeno novih 1.000 potpisa, podršku dali načelnici Maruševca, Bednje, Voće i Klenovnika

Subota

Još najmanje 1.000 građana danas je na štandovima na gradskoj špici, na tržnici i kod Lidla stavilo svoj potpis na peticiju protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-vodavaraždinskom Varkomu te protiv odlaganja otpada iz Grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina u Jerovcu.

To nipošto nije sve, jer peticija se potpisuje i u naseljima na cijelom gradskom području, u poduzećima, pred Gradskom vijećnicom, na zborovima građana, a volonteri obilaze kućanstva širom grada. 

U znak podrške borbi za interese koji su zajednički svim JLS-ovima bivše Općine Ivanec (jer svi su oni dioničari Ivkoma d.d. i suvlasnici Ivkom-voda d.o.o.), na poziv gradonačelnika Milorada Batinića danas u prijepodnevnim satima kod štandova su se okupili predstavnici svih suvlasnika (osim Grada Lepoglave) i to: načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, načelnik Općine Bednja i aktualni ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško te vijećnik Općinskog vijeća Donje VoćeBranko Jakopec (budući da je načelnica Sanja Kočet bila spriječena u dolasku).

Iako različitih političkih opcija, svi su oni dali potporu naporima za očuvanje svoje firme (Ivkom-voda), protiv njena pripajanja Varkomu te protiv dovoza tuđeg smeća na deponij u Jerovcu.

Potpisivanju peticije pridružili su se i predsjednik GO HDZ-a Ivanec Zdenko Đuras s pojedinim HDZ-ovim gradskim vijećnicima, predsjednik SDP-a Ivanec Dalibor Patekar sa stranačkim kolegama te predsjednica NS-Reformista Ivanec Jelena Pavleković. 

Peticiju je potpisao i direktor Ivkoma d.d. Edo Rajh, a na licu mjesta bio je i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, koji je s aktivistima i pojedinim gradskim vijećnicima Nezavisne liste M. Batinića te s volonterima i danas na štandovima skupljao potpise građana.

Inače, potpisivanje peticije jučer je počelo u Donjoj Voći, a danas je dobro krenulo i u Lepoglavi, gdje su je inicirala dva gradska oporbena vijećnika.

Peticiju najavljuju i u pojedinim susjednim općinama, gdje više ne žele konzumirati Varkomovu vodu, već žele pripojenje svojih naselja na uslužno područje Ivkom-voda Ivanec.

Potpisivanje peticije u Ivancu nastavlja se i cijeli idući tjedan te sljedeći vikend, a svi građani mogu je potpisati i svakog radnog dana ispred Gradske vijećnice od 8 do 15 sati.

print