Novosti

Zborovi građana u Cerju T., Lukavcu, Gačicama, Prigorcu i I. Željeznici: Svi moramo potpisati peticiju!

Subota

Jučer i prekjučer u društvenim domovima u Cerju Tužnom i Lukavcu te u vatrogasnom domu u Gačicama održani su zborovi građana na kojima je gradonačelnik Milorad Batinić informirao mještane o razlozima potpisivanja peticije kojom su građani pozvani da se izjasne protiv pripajanja naše kolektivne imovine (vodovodi, Ivkom-vode) varaždinskom Varkomu te protiv dovoza i deponiranja tzv. varaždinskog otpada u Jerovcu.

- Ova peticija nije usmjerena protiv Varkoma, ni protiv Grada Varaždina, ali jest protiv pripajanja naše imovine varaždinskom distributeru vode i za zaštitu Jerovca. Ovo nije borba protiv nekog, ali jest ZA interese građana Ivanca i našega Grada – naglasio je gradonačelnik.

Revolt i nepokolebljivost građana i dalje su razvidni iz nastupa i izjava mjesnog stanovništva.

I stanovnici Lukavca prisjećaju se nekih situacija. 

-Pretenzije Varkoma da preuzme ivanečko uslužno područje traju već dulje vrijeme. Sami smo svjedočili kako su se još prije dvadesetak godina probijali rezervni cjevovodi od Varaždina prema istočnom dijelu Ivanca, a ni sami Varkomoviradnici nisu znali što to točno grade – istaknuli su mještani.

Gradonačelnik je okupljene građane izvijestio i o razgovorima u kabinetu ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića:

- Uz pomoć župana Anđelka Stričaka, u kabinetu ministra Ćorića održan je sastanak i to nakon više od pola godine neuspjelih pokušaja. Razgovaramo, i to je dobro. Čini mi se da službe u ministarstvu nisu bile dobro obaviještene o stvarnom stanju ni po pitanju Ivkom-voda i Varkoma, a ni po pitanju Jerovca – ocijenio je gradonačelnik.

Jasnu poruku uputili su i građani Prigorca:

- Protiv volje tisuća građana se ne može, takvu borbu još nitko nije dobio! Svi moramo dati potpis i pokazati da smo solidarni jedni prema drugima. Kako ćemo žiteljima Jerovca pogledati u oči ako i mi, iz Prigorca i ostalih ivanečkih naselja, ne damo svoj potpis protiv dovoza varaždinskog smeća? – poručuju iz Prigorca.

Otkazivanje referenduma i potpisivanje peticije ujedinilo je građane, a zborovi građana nastavljaju se već u ponedjeljak,kada gradonačelnik sa suradnicima dolazi razgovarati te čuti mišljenje i stavove stanovnika Margečana, Seljanca, Osečke i Škriljevca.

Građani su pozvani da dođu u što većem broju te da potpišu peticiju kojom izražavaju neslaganje s odlukama viših instanci.

Podsjećamo, građani koji do sada nisu, peticiju mogu potpisati kod ulaza u Gradsku vijećnicu cijeli sljedeći tjedan, svakim radnim danom od 8 do 15 sati.

print