Novosti

I Općina Donja Voća pridružuje se potpisivanju peticije

Petak

Potpisivanju peticije protiv pripajanja vodovoda i Ivkom-voda varaždinskom Varkomu i protiv dovoza i deponiranja tuđeg smeća u Jerovcu, danas se pridružila i Općina Donja Voća.

Potvrdila nam je to i načelnica Sanja Kočet:

- Pozivamo sve građane da peticiju danas potpišu u prostorijama Općine Donja Voća, do 15 sati. To će moći učiniti i cijeli sljedeći tjedan, a razmatramo i opciju da angažiranjem volontera građanima osiguramo i mogućnost da peticiju potpišu i u poslijepodnevnim satima – izjavila je načelnica.

Naime, i Općina Donja Voća suvlasnik je Ivkom-voda d.o.o., pa bi pripajanjem njihove imovine (vrijedne oko 100 milijuna kuna) Varkomu i ona bila direktno na gubitku, a usto bi izgubila svaki utjecaj na budući razvitak vodoopskrbe i odvodnje na svom području. To više što Ivkom-vode u Rijeci Voćanskoj provode vodoopskrbni projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna.

Također, Općina Donja Voća dioničar je Ivkoma d.d., koji upravlja deponijem u Jerovcu. Dovozom tzv. varaždinskog smeća na jerovečki deponij, on bi se zatrpao za najviše godinu i pol dana pa bi se i ova općina mogla naći u poziciji da više nema kamo odlagati svoj komunalni otpad.

Ocijenivši da su interesi svim općinama zajednički, a to je oduprijeti se odlukama državnih struktura koje idu na štetu svih građana, i Općina Donja Voća pozvala je svoje građane na potpisivanje peticije.

U Lepoglavi od sutra ujutro također kreće potpisivanje peticije, a prikupljanje potpisa u susjednom gradu pokreću dva oporbena gradska vijećnika.

print