Novosti

KREĆE PETICIJA! U Ivancu u srijedu i subotu od 8 do 12, prikupljanje potpisa po naseljima te od vrata do vrata

Utorak

Kao što je i bilo najavljeno, u srijedu, 23. veljače, u Ivancu počinje potpisivanje peticije protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda d.o.o. Varkomu d.d. Varaždin i protiv dovoza komunalnog otpada iz Grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina Varaždinske županije u Jerovec.

U srijedu će svi građani peticiju moći potpisati na dva štanda na gradskoj špici te na štandu na gradskoj tržnici, u vremenu od 8 do 12 sati.

Jednako tako bit će i u subotu, 26. veljače. Sa sobom ponesite OIB.

Potpisi će se skupljati idućih 10 dana u svim mjesnim odborima i u svim naseljima na administrativnom području grada Ivanca.

Volonteri će potpise prikupljati na zborovima građana, na mjesnim trgovima, u društvenim domovima, svugdje gdje građani budu voljni staviti svoj potpis na peticiju i time izraziti stav prema pitanjima oko pripajanja vodovoda i Ivkom-voda Varkomu te odlaganju tuđeg otpada u Jerovcu.

Također, potpisi će se skupljati i u naseljima, od vrata do vrata.

A sve s ciljem da se – kada su državne institucije već zabranile provedbu referenduma – onda na ovakav način omogući građanima da iskažu svoju volju.

Tisuće i tisuće potpisa građana, s jasnim NE Varkomu i NE varaždinskom smeću, Grad Ivanec će uputiti ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću.

Vidjet će se nakon toga u kolikoj mjeri aktualna vlast sluša glas svojih građana i želi li čuti i uvažiti ozbiljne poruke koje joj upućuju oni za koje Ustav RH u čl. 1. kaže: „Sva vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu.“

print