Novosti

Image by Aymanejed from Pixabay

Korisnici usluga Ivkom-voda i Ivkoma s područja bivše Općine Ivanec! Pridružite se potpisivanju peticije!

Ponedjeljak

Nakon što je na gradskim internetskim i FB stranicama objavljen poziv građanima da potpišu peticiju protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda varaždinskom Varkomu i protiv dovoza otpada iz Varaždina i 12 okolnih JLS-ova na deponij u Jerovec, čelnici Grada Ivanca i predstavnici gradske uprave tijekom vikenda dobili su velik broj upita od strane građana s područja cijele bivše Općine Ivanec – a koji su korisnici usluga Ivkom-voda d.o.o. i Ivkoma d.d. – mogu li se i oni pridružiti potpisivanju peticije u Ivancu.

Odgovor je: DA, svi ste dobro došli i pridružite se!

Kako bi se skupio što veći broj potpisa za obranu interesa koji su nam svima zajednički, Grad Ivanec upućuje poziv svim građanima-korisnicima usluga Ivkom-voda (koji se sada vodom snabdijevaju iz izvora Ivkom-voda, a jednako tako i onima koji bi htjeli konzumirati vodu iz izvora na Ivančici) te korisnicima usluga Ivkoma d.d. (čiji se komunalni otpad zbrinjava na odlagalištu u Jerovcu) da se pridruže potpisivanju peticije.

Peticiju možete potpisati u Ivancu, a možete i sami na svom području pokrenuti potpisivanje istovjetne peticije.

Zašto?

Jer su nam ciljevi zajednički, a to su:

  • Protiv pripajanja lokalnih vodovoda i protiv pripajanja Ivkom-voda i njihove 100 milijuna kuna vrijedne imovine Varkomu Varaždin

To je zajednički interes svih jer Ivkom-vode su poduzeće u vlasništvu svih gradova i općina bivše Općine Ivanec i to: gradova Ivanca i Lepoglave te općina Maruševec, Bednja, Klenovnik i Donja Voća. Pripajanjem Varkomu na gubitku su svi građani!

  • Protiv dovoza komunalnog otpada iz 13 gradova i općina u Jerovec

Jer dođe li do toga, kapaciteti odlagališta u Jerovcu brzo će biti popunjeni i tada stanovnici bivše Općine Ivanec više neće imati kamo odvoziti svoj otpad.

Zadaća pronalaženja novog deponija nije na Ivkomu d.d., već će tada svaki grad i svaka općina, sukladno zakonu, morati sama pronaći odlagalište za svoj otpad.

Za potpisivanje peticije sa sobom trebate ponijeti samo osobnu iskaznicu i dobru volju. Pridružite se!

print