Novosti

Međustranačko vijeće Grada Ivanca: Poziv građanima na potpisivanje peticije PROTIV pripajanja Varkomu i PROTIV otpada u Jerovcu!

Subota

Predsjednici svih listi i svih političkih stranaka koje djeluju u Gradskom vijeću Ivanec – Nezavisna lista Milorada Batinića, Hrvatska demokratska zajednica, Socijaldemokratska partija, Narodna stranka – Reformisti, Hrvatska narodna stranka/Liberalni demokrati i Hrvatska stranka umirovljenika – pozivaju građane grada Ivanca na potpisivanje peticije PROTIV pripajanja ivanečkih vodovoda i tvrtke Ivkom-vode varaždinskom Varkomu te PROTIV dovoza otpada iz 13 gradova i općina Varaždinske županije na odlagalište u Jerovcu.

Zajednički nastup svih političkih opcija koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća u obrani interesa svih naših građana i Grada Ivanca potvrđen je i usuglašen na sinoćnjoj sjednici Međustranačkog vijeća Grada Ivanca.

Smatrajući da su odlukama državnih institucija narušena prava i interesi svih građana po najosnovnijim pitanjima kao što su voda i čist okoliš te da im se uskraćuje referendum kao Ustavom i zakonom zajamčeno pravo, Međustranačko vijeće upućuje poziv svim građanima da svoj stav iskažu potpisivanjem peticije.

Iako peticija nema obvezujuću snagu kao što je ima pozitivna referendumska odluka, tisuće potpisa građana kojima ćete jasno izraziti svoj stav, bit će snažan argument u daljnjim akcijama za očuvanje imovine Ivkom-voda i protiv zatrpavanja Jerovca tuđim smećem.

Potpisivanje peticije počet će u srijedu, 23. veljače, na gradskoj tržnici Ivanec i na ivanečkoj špici.

Potpisi će se prikupljati na štandovima na kojima će biti prisutni aktivisti svih političkih listi i stranaka grada Ivanca.

Peticiju ćete moći potpisati i u svojim mjesnim odborima, gdje se od idućeg tjedna ponovno počinju održavati zborovi građana radi upoznavanja s aktualnom situacijom i posljedicama koje ona nosi za naše kolektivne interese i zajedničku imovinu, ali i za budući razvitak cijelog gradskog područja.

Terminski plan održavanja zborova objavit ćemo naknadno.

Potpise će aktivisti skupljati i obilaskom naselja.

Pozivamo sve građane na potpisivanje peticije te da svakako sa sobom povedu i članove svojih obitelji, rodbinu, prijatelje i znance.

Za potpisivanje peticije bit će potrebno da sa sobom ponesete samo vašu osobnu iskaznicu.

print