Novosti

Održan sastanak s vlasnicima parcela o aktivnostima na gradnji produžetka Ul. M. Hrga i spoja s Gundulićevom

Srijeda

U utorak, 15. veljače, u kinodvorani u Ivancu održan je sastanak s vlasnicima parcela u Ulici Metoda Hrga u Ivancu po pitanju nastavka aktivnosti na projektu probijanja produžetka ove ulice i spoja s Gundulićevom.

Na sastanku, kome se odazvalo više od 20 vlasnika nekretnina, okupljene su gradonačelnik Milorad Batinić, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i savjetnik za komunalno gospodarstvo Grada Ivanca Stjepan Vincek upoznali s projektom razvoja infrastrukture u ovoj zoni, koja je u prostornim planovima Grada Ivanca više od 20 godina rezervirana za razvoj pretežito trgovačkih sadržaja.

Za ovu zonu izrađeni su idejni projekti (za produžetak Ulice Metoda Hrga, kao i produžetak Kolodvorske ulice), ishođene su lokacijske dozvole, a sljedeći korak je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Upravo radi toga Grad i jest pozvao vlasnike nekretnina u toj zoni na sastanak, da ih upozna sa svojim namjerama oko razvoja infrastrukture, ali i da čuje prijedloge i primjedbe samih vlasnika.

Nakon dulje rasprave, dogovoreno je da se novi sastanak ponovno održi za dva tjedna, a tada će se pokušati definirati zajednički pristup u cilju stavljanja u funkciju ove zone, čija je površina veća od 40.000 m2.

U njoj su sada većinom parcele manjih površina i nepravilnih oblika, na kojima rijetko tko ima uvjete za gradnju, a niti jedna nema odgovarajući pristup na javnu prometnu površinu.

Uz probijanje prometnice do Gundulićeve ulice (čime bi se od prometa rasteretio zapadni dio ulice, a glavnina prometa za poslovne subjekte usmjerila novom cestom), Grad vlasnicima predlaže i razmjerno visoke cijene otkupa zemljišta (slijedom procjene sudskog vještaka). Također, predlaže im i parcelaciju, kojom bi vlasnici dobili okrupnjene i pravilne čestice pogodne za gradnju ili kupoprodaju.

print