Novosti

Nova, 11. sjednica Gradskog vijeća Ivanca sazvana za ponedjeljak, 31. siječnja

Utorak

Nova, 11. sjednica Gradskog vijeća Ivanec održat će se u ponedjeljak, 31. siječnja u Kinodvorani Ivanec.

Među ostalim, pred vijećnicima će se naći i prijedlog prvog ovogodišnjeg rebalansa proračuna Grada Ivanca, kojim je predloženo da se gradski proračun s prvobitno planiranih 63,38 milijuna poveća na 63,55 milijuna kuna.

Na dnevnom redu je i izmjena Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje predškolskog odgoja djece u gradskom i privatnim dječjim vrtićima te kod dadilja.

Ova je odluka donesena nedavno, međutim, kako je nakon razmatranja primjedbi od strane roditelja koji prihod ostvaruju radom u inozemstvu zaključeno da je ova skupina roditelja stavljena u neravnopravni položaj, gradonačelnik smatra da je Odluku potrebno promijeniti i nepravdu ispraviti, odnosno i visinu njihova sufinanciranja utvrditi isključivo temeljem visine prihoda po članu domaćinstva.

Pred vijećnicima će se naći i Odluka o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada, Odluka o sprečavanju odbacivanja otpada, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu te izmijenjena i dopunjena Odluka o uvjetima i visini naknade za postavljanje reklamnih predmeta.

Na dnevni red je ponovno uvršten prijedlog financijskog izvješća varaždinske Čistoće za 2020. godinu, koji je Vijeće već dvaput skinulo s dnevnog reda jer se na sjednici nije pojavio nitko iz tog poduzeća koji bi odgovorio na pitanja vijećnika.

Uz zapisnike s prethodnih sjednica i neke druge točke dnevnog reda, gradonačelnik će i ovoga puta odgovarati na pitanja vijećnika u sklopu Aktualnog sata.

Sjednica počinje u 18 sati.

print