Novosti

GRAD IVANEC Glavna Preradovićeva proširuje se na 6 metara, priprema se teren za gradnju nogostupa

Četvrtak

Unatoč činjenici da smo u „srcu“ zime, Grad Ivanec koristipovoljne vremenske prilike za nastavak radova u Ulici Petra Preradovića, koja je od prošle jeseni pretvorena u veliko gradilište. 

Trenutačno se izvode radovi u glavnoj ulici, koja se proširujena puni profil od šest metara. U tijeku je i priprema za postavljanje rubnjaka i gradnju nogostupa s obje strane ulice, nakon čega će uslijediti i uređenje zelenog pojasa.

Podsjećamo, prethodno je moderniziran sjeverni odvojak (prema SPAR-u i privatnim kućama, gdje još predstoji polaganje finog asfaltnog sloja i uređenje kontaktnih površina).

Nakon toga su radovi nastavljeni u južnom odvojku (bliže Osnovnoj školi), gdje su postavljeni rubnjaci, a površina pripremljena za asfaltiranje.

Započeti su radovi i u zapadnom odvojku (koji je asfaltiran lani). Tamo su postavljeni rubnjaci za nogostup i obavljene pripreme za spajanje novih pješačkih površina u toj zoni spostojećom šetnicom uz obilaznicu.

Temeljem provedenog natječaja, sve ove radove izvodiNiskogradnja Huđek iz Petrijanca. 

Paralelno se odvijaju se i radovi na gradnji javne rasvjete(kandelabri s LED rasvjetnom) u svim spomenutim odvojcima, koje izvodi Elektro Golub iz Horvatskog. 

Cijela investicija vrijedna je 2,52 milijuna kuna i jedno je najvećih ulaganja u modernizaciju prometne i prateće infrastrukture na administrativnom području Grada Ivanca.

print