Novosti

Mnoštvom manifestacija otvoren Advent u Planinarskom gradu

Nedjelja

Paljenjem rasvjete oko klizališta, širom gradskog parka te na svim ulazima u park, puštanjem u rad klizališta, utrkom 1. rudarski cener te prvim dječjim priredbama i koncertnim sadržajima proteklog je vikenda otvoren ovogodišnji Advent u Planinarskom gradu.

Kao što se i očekivalo, najveseliju atmosferu kod paviljona u subotu su priredili mališani Dječjeg vrtića Ivančice sa svojim odgojiteljicama, koji su se zajedno s razdraganim roditeljima, bakama i djedovima okupili na veselom dočeku najdražeg dječjeg sveca – sv. Nikole.

Tim su mu povodom priredili program ispunjen pjesmom, stihovima i plesom, pa i ne čudi da je bilo puno aplauza, fotografiranja i snimanja kako bi se ovjekovječio ovaj poseban trenutak u životu svakog djeteta.

Sv. Nikola, koji je neobičan bio sličan odgojitelju stričeku Karlu iz Dječjeg vrtića, ni ove godine nije došao praznih ruku pa je, nakon obraćanja malenima, zajedno sa svojim pomagačima dječici podijelio slatkiše.

Prekrasnu blagdansku koncertnu atmosferu priredio je i Ante Gelo band, izvedbom mnoštva najpoznatijih stranih i domaćih božićnih i drugih popularnih pjesama, koje su mnogi posjetitelji uglas pjevali s raspoloženim Alenom Đurasom i Ivom Ajduković, uz glazbenu pratnju Ante Gela i Gorana Kovačića.

Glavna atrakcija i ove je godine klizalište, za koje se strpljivo čeka u redu (runda klizanja traje 50 minuta i stoji samo 10 kuna, a još toliko najam klizaljki ukoliko nemate svoje). Klizati dolaze djeca ne samo iz Ivanca nego iz svih susjednih sredina, a čini se da klince zimski minusi nimalo ne smetaju, jer svi kažu samo jedno: Baš je cool!

print