Novosti

AGLOMERACIJA IVANEC U prosincu počinju veliki građevinski radovi na gradnji kanalizacijskih kolektora

Utorak

U tijeku su pripreme za početak velikih građevinskih radova na izgradnji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec, EU projekta vrijednog ukupno 28,8 milijuna eura, čija je provedba nedavno počela u Ivancu.

Izvođači koji su na natječaju dobili posao na gradnji i sanaciji vrijedan 126,37 milijuna kuna (HIS d.o.o. Donja Višnjica, GK GRUPA d.o.o. Varaždin, Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb, Cestno podjetje Ptuj d.d., Ptuj), prijavili su početak radova na četiri etape.

Trenutačno je u tijeku izvođenje pripremnih radova (izrada izvedbenih projekata, iskolčenje, uređenje radnog pojasa, čišćenje od raslinja i utvrđivanje položaja podzemnih instalacija iskopom „probnih šliceva“).

Početak opsežnih građevinskih radova na izvedbi kanalizacijskih kolektora predviđa se u drugoj polovici prosinca, uz pretpostavku povoljnih vremenskih uvjeta.

Gdje će se raditi?

U etapi 1 kreće gradnja transportnog kolektora (K1) u Ulici Vladimira Nazora od poduzeća We-Kr u pravcu Ivkoma.

U etapi 2 počinje gradnja kolektora Kaniža (K2) u Gečkovcu, od kćbr. 1 prema kćbr. 30.

U etapi 3 kreće gradnja kanala (K8) u Ulici A. G. Matoša Ivanec od kćbr. 1 prema kćbr. 17.

U etapi 4 počinju radovi na gradnji kolektora u Ivanečkom Naselju (K15), a koji obuhvaća i radove uz KTC i stambene zgrade.

Kako smo već izvijestili, u ivanečkim ulicama u tijeku su i radovi na sanaciji sustava dotrajalih cjevovoda koji se obavljaju primjenom specijalne tehnologije (bez građevinskih radova i iskopavanja).

Radove izvodi poduzeće AKTIV GLOBAL d.o.o. Zagreb, koje je u provedenom postupku javne nabave dobilo ovaj posao vrijedan 8,25 milijuna kuna,

Oni obuhvaćaju čišćenje kanalizacije, snimanje kamerom, pripremu cjevovoda robotom koji otklanja oštećene dijelove, korijenje ili priključne cijevi koje su ušle u profil glavnog cjevovoda i uvlačenje nove cijevi.

Ovom metodom bit će sanirani kanalizacijski kolektori u ukupnoj duljini 4.240 metara.

Ovakvi radovi već su obavljeni u Kolodvorskoj ulici, a nakon što završi čišćenje robotom, istovjetni radovi će tijekom prosinca biti izvedeni u Kumičićevoj, Varaždinskoj, Gundulićevoj i Trakošćanskoj ulici.

print