Novosti

U srijedu, 17. 11., sjećanje na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje te obljetnicu pogibije S. Vusića

Utorak

Ivanec će se svim poginulim i nestalim vojnim i civilnim žrtvama Domovinskog rata, a posebice Vukovara i Škabrnje kao i sjeni poginulog vukovarskog branitelja Stjepana Vusića pokloniti u srijedu, 17. studenog.

Komemorativno okupljanje počet će u 17 sati na mjesnom groblju u Kamenici, gdje će u nazočnosti članova obitelji i rodbine, predstavnika Policijske postaje Ivanec, braniteljskih udruga i Grada Ivanca, molitvu za poginulog Vusića u povodu 30. obljetnice pogibije predvoditi kamenički župnik vlč. Rafael Mikec.

Obilježavanje Dana sjećanja nastavlja se kod spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima u Ivancu, molitvom koju će u 18 sati za sve žrtve predvoditi ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko.

Svi sudionici svečanosti i ostali građani tom će prilikom moći zapaliti i lampaš kod spomen obilježja i to u metalne podloške, uz zamolbu svima da lampaše ne stavljaju na mramornu ploču radi izbjegavanja oštećenja voskom i sl.

Zbog aktualnih epidemioloških prilika Kolona sjećanja neće se održati, no zato će u 18.30 sati u župnoj crkvi biti misa za Domovinu.

Uz Grad Ivanec, organizatori svečanosti su i UDVDR – Ogranak Ivanec, HVIDRA Ivanec te župe Ivanec i Kamenica.

Sve sudionike i posjetitelje podsjećamo na obavezno nošenje zaštitne maske i držanje fizičke distance.

print