Novosti

M. Batinić u Banja Luci, na Konferenciji o konkurentnosti JLS-a i privlačenju investicija

Četvrtak

U cilju nastavka promidžbenih aktivnosti Grada Ivanca u BFC SEE programu (Business Friendly Certificate in South East Europe) i njegov status grada s povoljnim poslovnim okruženjem, gradonačelnik Milorad Batinić u utorak je, 10. ožujka, sudjelovao na konferenciji u Banja Luci, na temu Konkurentnost jedinica lokalne samouprave – Kako do investicija? 

Konferenciju su organizirali tamošnja ministarstva uprave, za ekonomske odnose i regionalnu suradnju i Privredna komora, a održana je pod pokroviteljstvom njemačkih, švicarskih, švedskih i američkih organizacija koje promiču razvoj i suradnju.

Na konferenciji organiziranoj na visokoj razini, M. Batinić govorio je na panelu tematski vezanom uz certificiranje jedinica lokalne samouprave prema standardima BFC-a, gdje je vrlo zapaženo bilo njegovo izlaganje iz perspektive Ivanca kao certificiranog grada. Budući da je u tom dijelu bio jedini predstavnik iz Hrvatske, u otvorenoj raspravi odgovarao je na pitanja nazočnih sudionika i iz perspektive zemlje – članice EU.

M. Batinić pratio je i drugi dio konferencije, na kojemu su bile razmatrane mogućnosti suradnje lokalnih samouprava u cilju poboljšanja konkurentnosti, investicijske klime i privlačenja investicija, a na kojemu je sudjelovala i Andrea Vugrinović, konzultantica za investicije iz čakovečke Superne.

print