Novosti

SJEĆANJE NA RUDARSKU TRADICIJU U subotu, 4. prosinca, 1. atletska utrka Rudarski cener

Ponedjeljak

Turistička zajednica grada Ivanca u suradnji s Atletskim klubom Sloboda Varaždin te pod pokroviteljstvom Grada Ivanca u subotu, 4. prosinca, na spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, priređuje prvu atletsku utrku pod nazivom Rudarski cener.

U sklopu manifestacije bit će održane dvije utrke: glavna, na stazi dugoj 10 km, dok je druga, na stazi od 2,8 km, namijenjena mlađim sudionicima.

Utrke će startati na gradskoj špici s početkom u 10 sati, a cilj će biti u paviljonu u gradskom parku. U 13 sati tu će se održati završna svečanost s podjelom medalja i prigodnih promo paketa za sve natjecatelje.

Utrka Rudarski cener dio je manifestacije Ivanečki rudarski dani koja se godinama održava u dva dijela, zimskom i ljetnom (u sklopu Dana grada), a ove se godine njome prvi put na poseban način obilježava sjećanje na nekadašnji Rudnik, koji je bio poticatelj razvitka kulturnog i sportskog amaterizma u Ivancu.

Stoga je i zamišljeno da atletičari trče stazom koja povezuje nekadašnje rudarske lokalitete u Ivancu i okolici, uključujući i podnožje Ivančice.

Ova utrka (cener, od njem. – zehn, deset) novi je sadržaj brenda Ivanec – Planinarski grad, a ove godine ujedno i jedna od prvih manifestacija kojima započinje Advent u Ivancu.

Pozivamo sve zainteresirane trkače da se uključe u ovu jedinstvenu utrku.

Prijave na 
                </div>

                                    <div class=

Povezani dokumenti

print