Novosti

STARA ŠKOLA SALINOVEC Pripreme za rušenje ulaznog dijela objekta sa sjeverne strane

Četvrtak

U sklopu radova na adaptaciji i rekonstrukciji stare škole u Salinovcu, s ciljem njena uređenja za potrebe rada svih mjesnih i ostalih zainteresiranih udruga, počele su pripreme za predviđeno rušenje sadašnjeg ulaznog dijela u zgradu sa sjeverne strane, koji je u iznimno lošem građevinskom stanju.

Potvrđuju to i fotografije u prilogu ovoga teksta.

Nakon uklanjanja ovog dijela objekta, uredit će se novi ulaz u staru školu na kojoj se, podsjećamo, nakon uklanjanja starog i trošnog krovišta, gradi novo višestrešno krovište, a koje će se pokriti limom u imitaciji crijepa.

- Time će se unutarnji prostori kvalitetno zaštititi i stvoriti preduvjeti za nastavak radova u drugoj fazi, kada će cijeli objekt biti podvrgnut kompletnoj energetskoj obnovi. Grad će projekt energetske obnove (nova fasada, vanjska i unutarnja stolarija, grijanje, rasvjeta i dr.) kandidirati na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - poručuje gradonačelnik Milorad Batinić.

U ovoj fazi vrijednost investicije iznosi 948.500 kuna, a financira se iz proračuna Grada Ivanca.

Nakon obnove Grad Ivanec će uređen objekt staviti na raspolaganje za rad svim mjesnim udrugama (KUD Salinovec, DVD, Skrajski pajdaši, Društvo za športsku rekreaciju), ali i ostalim zainteresiranim udrugama civilnog društva, koje će u njemu naći kvalitetno mjesto za funkcionalni boravak i rad.

print