Novosti

POČINJE Sutra uvodna konferencija EU projekta Aglomeracije Ivanec i otvaranje prve etape radova

Ponedjeljak

Za utorak, 9. studenog, sazvana je uvodna konferencija za medije na temu provedbe projekta „Sustav odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda Aglomeracija Ivanec“.

Prije konferencije svi gosti i uzvanici obići će gradilište u Industrijskoj zoni Ivanec (kod poduzeća We-Kr) i time obilježiti početak prve faze građevinskih radova.

Uvodna konferencija održat će se u Kinu Ivanec i na njoj će se nazočnima obratiti predstavnici svih institucija koje financiraju ovaj projekt vrijedan 216,3 milijuna kuna - Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (u ime EU Kohezijskog fonda i države), Hrvatskih voda i Grada Ivanca te Ivkom-voda Ivanec kao nositelja ove investicije.

Time se faktički otvaraju radovi na ovoj golemoj investiciji koja se sa čak 121,1 milijun kuna (70%) sufinancira iz EU fondova. 

Aglomeracija Ivanec postaje tako najveći komunalno-infrastrukturni projekt u povijesti grada Ivanca, a koji se ujedno sufinancira iz europskih sredstava.

Osim institucija koje financiraju ovaj projekt, na uvodnu konferenciju pozvani su i predstavnici projektantskih kuća, izvođača radova, nadzora i drugih institucija koje sudjeluju u njegovoj realizaciji, a kojim se i grad Ivanec pridružuje globalnim aktivnostima na zaštiti voda i okoliša.

Ujedno i predstavljamo zaštitni znak pod kojim će se tijekom idućih nekoliko godina odvijati radovi na Aglomeraciji - logo stiliziran kao kap vode koja izvire iz srca Ivančice.

Povezani dokumenti

print