Novosti

CRVENI KRIŽ IVANEC Humanitarna akcija za pomoć 101 djetetu iz siromašnih obitelji širega ivanečkoga kraja

Četvrtak

Sutra, 8. listopada, počinje 49. humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa Solidarnost na djelu.

U nju se uključuje i Gradsko društvo Crvenoga križa Ivanec, pozivom cijeloj zajednici da pomogne brojnoj djeci širega ivanečkoga kraja koja žive u siromaštvu ili u povećanom riziku od siromaštva.

Crveni križ Ivanec u svojoj evidenciji ima 101 dijete u višečlanim ili samohranim obiteljima, koje im ne mogu priuštiti adekvatnu odjeću, obuću, školski pribor, higijenske potrepštine i druge stvari potrebne za normalno djetinjstvo, učenje i odrastanje, uključujući i zadovoljavajuću kvalitetu prehrane.

Želja je Crvenoga križa da se u akciji prikupi 20.000 kuna, a ta sredstva usmjerila bi se u kupovinu svih navedenih potrepština za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

Stoga se pozivaju svi građani, ustanove, institucije i poduzetnici da se u akciju uključe svojim novčanim ili materijalnim prilogom te da na taj način pomognu djeci.

Pomoći možete na sljedeće načine:

  • uplatom novčanog priloga na račun humanitarne akcije „Solidarnost na djelu“ IBAN: HR9423600001300168733 ili kupnjom novčanog bona zahvalnosti
  • doniranjem hrane (u obzir dolaze trajne namirnice: brašno, šećer, ulje, riža, sol, tjestenina, juhe u vrećici, konzerve, marmelada)
  • namirnice se mogu donijeti u prostorije Crvenog križa Ivanec, Ulica Đ. Arnolda 11, mala županijska zgrada, radnim danom od 7 do 15 sati
  • Hrana će se prikupljati i u školama.

Akcija traje do 8. studenog 2021. i prijavljena je mjerodavnom uredu Varaždinske županije.

print