Novosti

Čestitka gradonačelnika M. Batinića uz 5. listopada, Svjetski dan učitelja

Utorak

Poštovani učitelji i učiteljice, profesorice i profesori!

U ime svih građana grada Ivanca čestitam Vam 5. listopada, Svjetski dan učitelja te Vam u ime cijele naše zajednice upućujem zahvalnost na samoprijegornom radu i izvanserijskom naporu koji ulažete u odgoj i obrazovanje djece i mladih, pogotovo u ovim neizvjesnim epidemiološkim vremenima. 

Vi ste ti koji naše đake prvašiće prvi dočekujete u razredu na samom pragu njihova obrazovanja te ih pratite dalje, kroz cijelo njihovo školovanje, odrastanje i sazrijevanje.

Samim tim vi ste oni koji stvaraju budućnost našeg društva inašega grada i zato je vaša uloga velika, jednako tako kao i potreba sustavnog rada na osnaživanju digniteta učiteljskog poziva.

Učitelji su oduvijek bili i dalje jesu intelektualna snaga i nositelj promjena u društvu i zato rad na izgradnji časti i ugleda vašeg poziva te osnaživanje vašeg materijalnog položaja ostaje trajna zadaća i imperativ za izgradnju modernog društva kakvom težimo – stoji u čestitki koju svim učiteljima i profesorima upućuje gradonačelnik MiloradBatinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem.

print