Novosti

Vijeće za kulturu Grada Ivanca: Uskrsna izložba s mnoštvom iznenađenja za velike i male u subotu, 28. ožujka, ispred Gradske vijećnice

Srijeda

Tradicionalna uskrsna izložba koju već godinama zajedno organiziraju Grad Ivanec i udruge civilnog društva održat će se u subotu, 28. ožujka, na Trgu hrvatskih ivanovaca, ispred Gradske vijećnice. Izložba će početi u jutarnjim satima, i to odmah nakon 8 sati, gdje će na štandovima svoj doživljaj Uskrsa prikazati udruge koje njeguju tradicijsko stvaralaštvo, udruge koje okupljaju djecu, ali i škole, domovi, učeničke zadruge, ženske inicijative političkih stranaka kao i svi ostali građani koji se izložbom svojih rukotvorina žele pridružiti uskrsnom slavlju.

Organizacijske pojedinosti izložbe dogovorene su na sastanku Vijeća za kulturu u proširenom sastavu održanom u Gradskoj vijećnici u utorak, 10. ožujka, na kojemu je odmah svoje sudjelovanje na izložbi prijavilo dvadesetak udruga. Uskrsnoj izložbi i ove će se godine pridružiti Uskrsni zec sa svojom prijateljicom, Uskrsnom zečicom, koji će tom prilikom zabavljati vrtićke mališane i s njima u parku tražiti skrivene pisanice. Također, maleni će na špici bojati goleme pisanice koje će potom, kroz cijeli Veliki tjedan i uskrsne blagdane, ukrašavati ulaz u Gradsku vijećnicu. 

Dogovoreno je također da će se djeca iz Dječjeg vrtića Ivančice i KUD-a Salinovec te predstavnici udruga potkraj izložbe uputiti u Caritasov dom Sv. Ivana Krstitelja te za korisnike doma prirediti program ispunjen pjesmom i plesom. Svaki korisnik na dar će dobiti pisanicu. Zečji tandem pak će obići nepokretne štićenike u bolesničkim sobama i također ih razveseliti pisanicama.

Svi građani s područja cijelog Ivanca i šireg ivanečkog kraja pozvani su da dođu razgledati izložbu te da odaberu prigodan uskrsni poklon kojim će za Uskrs obradovati svoje bližnje ili njime ukrasiti uskrsni stol ili svoj dom. Sve one koji dođu tog dana na špicu očekuje poseban vizualni doživljaj, a o čemu se radi – vidjet ćete na licu mjesta!

Ukoliko među građanima ima onih koji bi željeli izlagati, neka se što prije jave u Grad Ivanec, radi rezervacije štandova.
U slučaju lošeg vremena i obilnih oborina, izložba neće biti održana.

print