Novosti

Potpisano 7 novih ugovora o dodjeli stambenih poticaja Grada Ivanca; gradske poticaje koristi čak mladih 66 obitelji

Ponedjeljak

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora u petak je, 24. rujna, održana kratka svečanost na kojoj su mladim obiteljima uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

U ovom, već petom krugu dodjele, ugovore za dodjelu stambenih poticaja potpisalo je 7 obitelji, a riječ je isključivo o mladima koje svoje stambeno pitanje rješavaju gradnjom ili kupnjom nekretnine na području Ivanca te pritom koriste novčane potpore i benefite predviđene gradskim Programom mjera.

Ovime se ukupni broj korisnika koji koriste gradske poticaje popeo na 66.

Okupljene je, u ime gradske uprave, pozdravio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te izrazio zadovoljstvo što se njegova generacija, a riječ je o iznimno mladim ljudima, vraćaju u Ivanec i ovdje zasnivaju trajnu egzistenciju.

Okupljenima se obratila i Jelena Cuković, v.d. pročelnice Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu te podsjetila na više raznih poticaja koje Grad Ivanec dodjeljuje za rješavanje stambenog pitanja svim građanima (do 45 godina) koji imaju prebivalište na području Grada Ivanca.

Mladim obiteljima na raspolaganju su tri mjere, a mogu ih koristiti i kumulativno, tj. sve tri zajedno.

Ono što im je financijski posebno interesantno jest oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa prilikom (do)gradnje ili rekonstrukcije kuće. Grad u 100% od plaćanja tog doprinosa oslobađa 3-članu obitelj za stambeni objekt neto korisne površine 74,25 m2, 4-članu obitelj za površinu od 81 m2, a 5-članu obitelj za površinu od 98,55 m2.

 Također, sve korisnike koji su na području grada kupili ili sagradili nekretninu, Grad Ivanec oslobađa plaćanja komunalne naknade prvih 5 godina njena korištenja.

Zanimljivo je i to da Grad s 10% sufinancira ratu kredita svim obiteljima koje stambeno pitanje rješavaju kreditom kod komercijalnih banaka. Ova mjera traje 5 godina, međutim, Grad subvenciju produljuje za godinu dana ako je u obitelji maloljetno dijete, odnosno za 2 godine za svako novorođeno dijete u obitelji.

print