Novosti

U Kinu Ivanec premijerno prikazan film „Zaboravljena mladost“

Četvrtak

U Kinu Ivanec jučer je premijerno prikazan film  „Zaboravljena mladost“ na komu je UDVDR Ivanec, u suradnji s HVIDR-om Ivanec, radio od 2019. godine.

Projekciju je pratilo oko 120 pozvanih gostiju, kojima su se prije prikazivanja filma obratili Snježana Hunjet, izaslanica ministra hrvatskih branitelja, izaslanik varaždinskog župana brigadni general Željko Dvekar, predsjednik Udruge Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić, predsjednik županijskog UDVDR-a Varaždin Branko Družinić, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, predsjednik UDVDR-a Ivanec Ljudvek Cikač i voditelj projekta Željko Đurin.

Prikazivanju su nazočili i pukovnik Ivan Krupec, predsjednik Udruge veterana 2. GBR Grom, Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. GBR Puma, predsjednici HVIDR-e Varaždinske županije i Ivanca Dragutin Špac i Vjekoslav Špac, izaslanici udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i Udruge veterana 1. GBR Tigrovi, pripadnici 2. oklopno-mehanizirane bojne PUME predvođeni bojnikom Krunoslavom Slavincem, akteri filma, donatori i dr.

I dok su se domaćini i organizatori u svom obraćanju publici osvrnuli na najvažnije projekte u svom dosadašnjem radu, gosti su u svojim izlaganjima pohvalili ovaj projekt. Istaknuli su kako s takvim aktivnostima nikada ne treba stati, već nastojati da film postane poticaj i drugima da na sličan način dokumentiraju sjećanja na borbu za slobodu i stvaranje neovisne hrvatske države.
Film traje 1 sat i 50 minuta, a sniman je na autentičnim lokacijama iz Domovinskog rata (Ivanec, Ivanščica, Pakrac, Okučani, Novska, Lipik, Plitvice, Vojnić, Knin, Vukovar, Dalj, Aljmaš, Tovarnik, Borovo Selo, Borovo naselje, Rakitje itd.).
Projekcija filma Zaboravljena mladost  jedan je od programa kojima UDVDR i HVIDRa Ivanec obilježavaju 30. obljetnicu početka Domovinskog rata i oslobađanja Ivančice.

print