Novosti

URBANO UREĐENJE IVANCA Parking stupići, sigurnosne barijere, nove klupe…

Utorak

Nakon što je na parkiralištu u Ulici V. Nazora (ispod Kina) ljetos uklonjena metalna barijera, a umjesto nje postavljeno 20-ak parking gumiranih stupića, čime je ovo parkiralište dobilo urbaniji izgled, stupići su nakon toga postavljeni i na svim ulazima u gradski park.

Učinjeno je kako bi se spriječio ulazak automobila na parkovne površine, ali i kako bi se pojedincima stavilo do znanja da su parkovne staze namijenjene šetačima, a ne vožnji mopedima.

Ovi su stupići sklopivi i po potrebi se mogu spustiti kako bi u park mogla ući vozila koja rade na održavanju.

Također, u spojnoj ulici Rajterova – Malezova podignute su metalne sigurnosne barijere, čime je poboljšana sigurnost građana i pogotovo djece, koja na ovu prometnu cestu često dolaze biciklima iz odvojka koji je inače namijenjen pješacima.

Isto tako, na površini između stambenih zgrada u Ulici Ljudevita Gaja postavljene su četiri nove klupe za odmor i predah stanara te dva nova koša za smeće.

Sve navedene radove naručio je Grad, izveli su ih djelatnici Ivkoma d.d., a troškovi su podmireni iz gradskog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2021.

print