Novosti

Produžen rok za prijavu za popisivače i kontrolore za prvi digitalni popis stanovništva u RH do 18. srpnja

Petak

Državni zavod za statistiku produžio je rok za prijave za popisivače i kontrolore koji će sudjelovati u prvom digitalnom Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.

Rok za prijavu produžen je do 18. srpnja 2021. godine.

Pozivaju se zainteresirani kandidati da na stranici www.popis2021.hr popune prijavu za popisivača/kontrolora, odgovore na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja. 

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte.

Pri popunjavanju prijave obavezano je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

Mole se kandidati da obrate pozornost:

  • ispunjena i poslana prijava dobiva status „Prijava predana“
  • kandidati će na adresu elektroničke pošte, koju su naveli u prijavi, dobiti poruku u kojoj svoju prijavu trebaju potvrditi klikom na link „Potvrda prijave“

Odabrani kandidati proći će on-line edukaciju kako bi bili upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa.

Popisivač će moći zaraditi oko 5.000 do 6.000 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica i broju samostalno popisanih kućanstava u prvoj fazi Popisa.

Podsjetimo, ovogodišnji Popis stanovništva, kućanstava i stanova provodit će se u dvije faze. 

Prva faza samopopisivanja trajat će od 13. do 26. rujna kada će građani moći samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva kroz sustav e-Građani. 

Druga faza, u kojoj će na teren izaći popisivači te popisivati uz pomoć prijenosnih računala, trajat će od 27. rujna do 17. listopada.

Preporuka Stožera civilne zaštite i epidemiologa za sve popisivače jest da se cijepe što će, uz pridržavanje epidemioloških mjera, cijeli proces učiniti sigurnijim.

print