Novosti

Ulice, nogostupe i druge javne površine od danas čisti i održava novi multifunkcionalni stroj Ivkoma d.d.

Utorak

Ulice, nogostupe, parkovne staze, tržnicu, asfaltirana igrališta i druge javne površine na području grada Ivanca od danas počinje čistiti novi multifunkcionalni stroj koji je upravo za te potrebe kupilo ivanečko Komunalno poduzeće Ivkom d.d.

Rad novog stroja demonstriran je danas u gradskom parku, gdje je o njegovim karakteristikama izvijestio direktor Ivkoma Edo Rajh:

- Osim četkama, stroj je opremljen i drugim priključcima koji se mogu montirati u roku nekoliko minuta. Među ostalim, posjeduje i kosilicu širine 1,30 metara pa će se moći koristiti za košnju javnih površina. Ima i plug i posipač agregata, što znači da će biti i u funkciji zimskog čišćenja snijega s nogostupa i drugih površina. U opremi je i usisivač kojim će se prazniti koševi za smeće. Budući da se dio navedenih poslova dosad obavljao ručno, sigurno je da će novi stroj uvelike olakšati posao radnicima na održavanju čistoće – izvijestio je Rajh.

Stroj posjeduje i poljevač vode koji će omogućiti da se kod čišćenja ulica i nogostupa smanji dizanje prašine. U njegovu nabavu uloženo je blizu 600.000 kuna (neto).

Demonstraciji rada novog stroja nazočio je i gradonačelnik Milorad Batinić koji je tom prilikom istaknuo zadovoljstvo što Ivkom d.d. nabavom ovog stroja nastavlja s kontinuiranom modernizacijom svog voznog parka i opreme.

- Ivanec se ubrzano širi i urbanizira pa je nabava ovakvog stroja bila neophodna kako bi se mogla povećati kvaliteta čišćenja ulica i javnih površina. Kod nabave se vodilo računa o tome da svojim dimenzijama i težinom bude primjeren parkovnim stazama i nogostupima, kako bi ih mogao čistiti i održavati i u ljetnim i zimskim uvjetima. Siguran sam da će cijelo vrijeme biti u punom pogonu te da će biti tražen kada bude trebalo očistiti igrališta širom grada uoči održavanja sportskih natjecanja i turnira – ocijenio je gradonačelnik.

Inače, stroj je težak oko tone bez priključaka, dok s priključcima i agregatima može težiti do 1,8 tona. Također, može normalno prometovati brzinom do 20 km/h.

print